- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»: Χριστούγεννα με την καλύτερη Πάβλοβα
Η αέρινη, ελαφριά Πάβλοβα με την τραγανή μαρέγκα είναι το σήμα κατατεθέν τους
Στο ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» για την τέλεια Πάβλοβα κι άλλα υπέροχα γλυκά
Το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θέλουμε να έχει παραδοσιακές, σπιτικές γεύσεις και κάτι επιπλέον που θα κάνει τη διαφορά. Η κυριολεκτικά διάσημη Πάβλοβα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» στα Βριλήσσια, με περίσσεια φήμη, αποτελεί την πιο λαχταριστή επιλογή.
Το ζαχαροπλαστείο «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» το οποίο ξεκίνησε ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο σπίτι κι έχει πλέον αναπτυχθεί σ’ ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, προσφέρει εκλεπτυσμένες γεύσεις από αυθεντικές συνταγές και ποιότητα, που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Οι συνταγές που παρασκευάζει ο pastry chef Roland Sulaj είναι λίγες και ελαφριές. Από αυτές ξεχωρίζουν οι βασιλόπιτες της Πρωτοχρονιάς, η μους πορτοκάλι, το cheesecake λεμόνι, η lemon pie και το σήμα- κατατεθέν τους… η Πάβλοβα!
Γιατί αυτή η Πάβλοβα είναι ένα άκρως γιορτινό γλυκό
Αρχικά η Πάβλοβα αποτελεί ένα γλυκό με ενδιαφέρουσα ιστορία, αφού παρασκευάστηκε πρώτη φορά προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα. Συγκεκριμένα ο Κιθ Μόνεϊ, βιογράφος της Άννα Πάβλοβα, έγραψε πως ένας σεφ ξενοδοχείου στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας δημιούργησε το γλυκό όταν η Πάβλοβα επισκέφθηκε το μέρος το 1926 κατά τη διάρκεια παγκόσμιας περιοδείας της. Κι αυτό που αξίζει να σημειώσουμε, είναι πως μιλάμε για ένα γλυκό που λίγοι pastry chef το πετυχαίνουν.
Η Πάβλοβα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» ξεχωρίζει για την τραγανή και όχι σκληρή, χειροποίητη μαρέγκα της (που φτιάχνεται καθημερινά στο εργαστήριο), και τις ολόφρεσκιες φράουλες. Μάλιστα, το διάσημο γλυκό μπορείς να το βρεις και με λαχταριστή σοκολάτα, μόκα, λεμόνι ή κάστανο από πάνω αντί για φράουλες! Η απαλή, λευκή κρέμα της με τη φινέτσα και την ποιότητα που τη χαρακτηρίζουν, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε μετά από ένα γιορτινό τραπέζι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα ο pastry chef Roland πειραματίστηκε μαζί της μέχρι να καταφέρει να έχει μία αφράτη μαρέγκα κι ένα ελαφρύ γλυκό χωρίς πολλά λιπαρά. Έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος πιστεύει περισσότερο στην απλότητα της γεύσης παρά στην πολυπλοκότητα της εμφάνισης και περισσότερο στα σπιτικά, ελαφριά επιδόρπια που σε κάνουν να θέλεις κι άλλο, παρά στα βαριά ανατολίτικα γλυκά.
Η φιλοσοφία πίσω από τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου "νανά γιώτη γλυκά από σπίτι"
Η ομάδα είναι αυτή που κάνει τελικά τη διαφορά, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Έτσι και η ομάδα του ζαχαροπλαστείου «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι» είναι εμπνευσμένη, έχει την ιστορία της και παραμένει σταθερή εδώ και πολλά χρόνια. Με φιλοσοφία που θέλει το γλυκό φρέσκο, λαχταριστό, ελαφρύ, με ποιοτικά υλικά και παράδοση από αυθεντικές συνταγές, παραμένει διαχρονικά ένα από τα καλύτερα spots για γλυκό στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στα Βριλήσσια και στο Χαλάνδρι.
«Από μικρός είχα τρέλα με τα γλυκά. Θυμάμαι ότι από την ηλικία των 8 ετών, έφτιαχνα με τη μητέρα μου και πως από τα 14 γνώριζα πως θα ασχοληθώ με αυτό. Στα 16 μου λοιπόν βρέθηκα κοντά στην κ. Γιώτη, η οποία με μάθαινε την τέχνη της όπως έκανε παλιά η μητέρα μου. Σήμερα έχω καταφέρει να φέρω γεύσεις από διαφορετικές κουλτούρες μέσα από τα ταξίδια μου και να καινοτομώ στο γλυκό. Γιατί δε μετράει μόνο η τεχνική, αλλά και η εξέλιξη του γλυκού μέσα στα χρόνια. Οι γεύσεις, βλέπετε, αλλάζουν όπως η μόδα», εξηγεί ο Roland Sulaj.
Κι αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι ότι οι καλύτερες συνταγές του έχουν προέλθει είτε …κατά λάθος είτε από εκείνες τις ιδέες που έρχονται στις τρεις τα ξημερώματα. «Τότε που σκέφτεσαι ότι αύριο πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο και τη στιγμή που είσαι πιο ήρεμος, μπορείς να κάνεις την έμπνευσή σου πράξη». Γιατί έτσι δε γίνεται; Όταν είσαι ήρεμος, έχεις περισσότερη έμπνευση και μπορείς να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου. Ο Roland λοιπόν δεν ξέρουμε πότε έφτιαξε για πρώτη φορά αυτή την υπέροχη, ξακουστή Πάβλοβα αλλά ξέρουμε σίγουρα πως είναι αποτέλεσμα έμπνευσης και δημιουργικότητας.
Ζαχαροπλαστεία «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»
Βριλήσσια: Λ. Πεντέλης 24, 210 6855122/ 8044042
Χαλάνδρι: Παπανικολή 46, 210 6772064
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.