29 αθηναϊκά στέκια για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge: μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με θέα όλη την πόλη

Δημιουργικά πιάτα και δροσερά cocktail στο κομψό εστιατόριο του Athens Capital Hotel - MGallery

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_m_l5881.jpg
_m_l6000.jpg
_m_l6110.jpg
_m_l5972.jpg
_m_l5978.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge: Το ανανεωμένο rooftop, στον 10ο όροφο, του εμβληματικού Athens Capital Hotel - MGallery

Με θέα το μαγευτικό πανόραμα της πόλης, τη φωτισμένη Ακρόπολη και τον θριαμβευτικό Λυκαβηττό, στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel - MGallery, το εστιατόριο Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge θα σας προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Στο ανανεωμένο rooftop του κομψού 5άστερου ξενοδοχείου θα απολαύσετε δημιουργικά πιάτα και δροσερά cocktail. Μια σύγχρονη κουζίνα, με ελληνικές και μεσογειακές ρίζες και διεθνείς ορίζοντες. Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης και η ομάδα του προτείνουν να ξεκινήσετε το γευστικό σας ταξίδι με bar bites. Papasbravas, τραγανές κροκέτες πατάτας aioli με μαύρο σκόρδο και δημοφιλή baobuns με xoιρινή κοιλιά, σάλτσα hoisin, φιστίκια, κρεμμύδι και αγγούρι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γευστικά Black Angus Mini Burgers και Jamon iberico, δηλαδή τραγανό ψωμί ολικής αλέσεως, τριμμένη φρέσκια ντομάτα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Φυσικά, τα υπέροχα αυτά bar bites θα συνοδεύσουν τα ευφάνταστα cocktail με τον bartender Γιάννη Μαυροματόπουλο να σας προτείνει γεύσεις και συνδυασμούς που θα ικανοποιήσουν τα γούστα σας. Εμείς δοκιμάσαμε και λατρέψαμε το Capital Lady, με φράουλες, aperol, jalapeno σιρόπι και ροζ γκρέιπφρουτ σόδα, αλλά και το Μexican Rush, με μαστίχα, αγαύη, lime, χυμό πορτοκάλι, jalapeno σιρόπι και mescal, ενώ τη lounge διάθεσή σας θα συμπληρώσουν οι εξαιρετικές μουσικές επιλεγμένες από djs. Να θυμάστε, επίσης, ότι τον χώρο διακοσμεί το εμβληματικό έργο ζωής του σημαντικού Έλληνα γλύπτη, Γεώργιου Λάππα, με τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν να διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριό του.

Extra tip: Η καλύτερη, ίσως, ώρα για να ανεβείτε στον μαγευτικό αυτό 10ο όροφο είναι τότε που δύει ο ήλιος, την ώρα που ο ουρανός βάφεται με πορτοκαλί και χρυσές αποχρώσεις, με θέα 360° στην ατμοσφαιρική Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ