29 αθηναϊκά στέκια για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Μαρίκα: Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις σε μια υπέροχη αυλή

Από νωρίς το πρωί για ιταλικό brunch μέχρι το βράδυ για aperitivo και αυθεντική ιταλική κουζίνα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_dsc1656_copy.jpg
_dsc1720_copy.jpg
_m_l6166.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαρίκα: Ιταλικό brunch και comfort food σε μία από τις ωραιότερες αυλές του Χαλανδρίου

Kλασικές, αγαπημένες γεύσεις από την Ιταλία στον «κρυφό» κήπο μιας κομψής μονοκατοικίας του Χαλανδρίου, σερβίρει η Μαρίκα. Η αγαπημένη συνήθεια των Ιταλών είναι η απόλαυση καφέ συνδυαστικά με φαγητό, γι’ αυτό και η Μαρίκα ανοίγει τις πόρτες της καθημερινά από νωρίς το πρωί για ιταλικό brunch, προτού δώσει τη σκυτάλη στα μεσημεριανά πιάτα που αναδεικνύουν το αυθεντικό comfort food της γειτονικής χώρας και μπορούν να συνοδευτούν ιδανικά με κάποιο απεριτίφ aperol spritz. Όλα μαγειρεύονται με πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ιταλίας, πράγμα που κάνει τη διαφορά στη γεύση τους. Ποια είναι τα “must try”; Σίγουρα το καρπάτσιο μοσχαριού με την πεντανόστιμη χειροποίητη μαγιονέζα αιολί και ρόκα από τα ορεκτικά, και από τις ολόφρεσκες σαλάτες η τέλεια με γκοργκοντζόλα, πεπόνι και αμύγδαλα – εξαιρετικά δροσιστική!

Οι βασικοί «πυλώνες» του κάθε ιταλικού είναι αναμφισβήτητα η πάστα και η πίτσα. Στη Μαρίκα μπορείς να δοκιμάσεις την αυθεντική εκδοχή της καρμπονάρας με γκουαντσιάλε και αυγό ή pinsa romana, μια αρχαία πίτσα σε οβάλ ατομικό μέγεθος. Όλες οι πίτσες φτιάχνονται με χειροποίητο ζυμάρι και ανοίγονται τη στιγμή της παραγγελίας – μη χάσετε την caprese με μοτσαρέλα και πέστο φρέσκου βασιλικού.

Tip: Στο μαγευτικό κήπο της Μαρίκας μπορείς επίσης να έρθεις από τις 10 το πρωί για να απολαύσεις καφέ και ιταλικό brunch, panini, bruschettas αλλά και όλες τις γεύσεις μιας ιταλικής trattoria. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ