12 στέκια με το γλυκό και το παγωτό που μας αξίζουν

Georgios Galifianakis Fidèle au Goüt, πιστός στη γεύση και στην εξέλιξή της

Ένας avant garde ατμοσφαιρικός χώρος

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
georgios_galifianakis_1.jpg
georgios_galifianakis_2.jpg
georgios_galifianakis_3.jpg
georgios_galifianakis_5.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Georgios Galifianakis Fidèle au Goüt: Όλα όσα γίνονται εδώ προκύπτουν μέσα από την αληθινή αγάπη για τη ζαχαροπλαστική αλλά και τον καθημερινό πειραματισμό

Ποιος είναι αυτός που δεν γνωρίζει το θρυλικό ζαχαροπλαστείο στο Πόρτο Ράφτη, δημιούργημα του Γιώργου Γαλυφιανάκη, από το οποίο έχει περάσει σχεδόν όλη η Αθήνα; Σήμερα, δίπλα σε αυτό, στέκεται και το στολίδι της Αγίας Παρασκευής, ένας avant garde ατμοσφαιρικός χώρος, με τα ηνία, πλέον, να βρίσκονται στα επίσης μαγικά χέρια της δεύτερης γενιάς, του Μηνά Γαλυφιανάκη. 

Τι είναι αυτό που έχει δώσει τέτοια φήμη στα Georgios Galifianakis; Το γεγονός ότι όλα όσα γίνονται εδώ προκύπτουν μέσα από την αληθινή αγάπη για τη ζαχαροπλαστική αλλά και τον καθημερινό πειραματισμό, με αποτέλεσμα η κάθε γεύση να εξελίσσεται και να πηγαίνει ολοένα κι ένα βήμα πιο πέρα. 

Για χίλιους λόγους αγαπάμε τα Georgios Galifianakis. Ένας είναι το παγωτό. «Το δικό μας παγωτό», όπως λένε και εκείνοι. Φτιαγμένο από βιολογικό γάλα με τη θερμή μέθοδο, δηλαδή παστερίωση και στη συνέχεια ωρίμαση για 24 ώρες, έτσι ώστε να αναδεικνύονται στην ολότητά τους οι υπέροχες πρώτες ύλες. 

Ένας άλλος το χειροποίητο μιλφέιγ που φτιάχνεται την ώρα που θα το ζητήσετε, με γαλλική σφολιάτα που ανοίγουν μόνοι τους και μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο ο τόπος. Μεγάλη αγάπη έχουμε και για την αυθεντική κρεμ μπρουλέ, με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης, που καίγεται επιτόπου με καστανή ζάχαρη. 

Τι άλλο να πει κανείς για τις ανεπανάληπτες γεύσεις των Georgios Galifianakis; Για την εκπληκτική τιραμισού με μασκαρπόνε (μαλακό τυρί Ιταλίας) και εκχύλισμα από εσπρέσο Illy, τη βελούδινη τάρτα λεμονιού από φρεσκοστυμμένα λεμόνια και γλυκολέμονα, τη φοβερή μους με σοκολάτα Βελγίου, με βιολογική αγαύη και χωρίς λακτόζη, τα σορμπέ μανταρίνι, καρύδα, βατόμουρο, λεμόνι; 

Και φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο διάσημο γαλακτομπούρεκο που φτιάχνεται μόνο με πρόβειο ελληνικό βούτυρο και φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, όπως και όλα τα σιροπιαστά. 

Σας ανοίξαμε την όρεξη για τα καλά, αλλά έτσι συμβαίνει πάντα όταν μιλάει κανείς για τα ζαχαροπλαστεία Georgios Galifianakis. 

Extra tip: Αναζητήστε και τις πολλές sugar free επιλογές, είναι στ’ αλήθεια πιο νόστιμα κι από αν είχαν ζάχαρη! 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου