- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένα «γλυκό Πάσχα» από τον Στέλιο Παρλιάρο μόνο στο City Vibes
O Γιώργος Πασπαράκης επισκέφθηκε τον Στέλιο στο εργαστήριό του για να μας δείξει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
City Vibes: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει τη συνταγή για το γλυκό «Πάσχα» στη video στήλη της ATHENS VOICE.
Κάμερα: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος
Μοντάζ: Δημήτρης Μουσχούλης
Στο πασχαλινό special επεισόδιο του City Vibes, ο Γιώργος Πασπαράκης επισκέφθηκε τον Στέλιο Παρλιάρο στο εργαστήριό του για να μας δείξει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή του πιο πασχαλινού γλυκού. Ο pastry chef μας λέει τα μυστικά για να πετύχει το γλυκό στο σπίτι, ενώ θυμάται και το πιο όμορφο Πάσχα που πέρασε.
Γλυκό Πάσχα - Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
- 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 120 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
- 400 γρ. ποικιλία από γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα και σκουπισμένα
- 120 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο ελαφρώς λιωμένο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Στέλιος Παρλιάρος - Η πορεία της καριέρας του
Η καριέρα του μετρά πάνω από 40 χρόνια πορείας. Μόλις στα 23 του χρόνια έγινε επιχειρηματίας ανοίγοντας το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα, κάτι που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που ξέραμε τα γλυκά. Το πάθος του για τις γλυκές αλχημείες και τους πειραματισμούς στη γεύση δεν σβήνει με το πέρασμα των χρόνων. Ζαχαροπλάστης, συγγραφέας, οικοδεσπότης τηλεοπτικών εκπομπών, δάσκαλος, ο Στέλιος Παρλιάρος έχει περάσει από πολλές θέσεις. Εκείνο όμως που του αρέσει περισσότερο είναι να βρίσκεται στο εργαστήριό του με νέους δημιουργούς, να ανταλλάσσουν απόψεις για τη ζαχαροπλαστική, να ανακαλύπτουν νέες γεύσεις και να μοιράζεται με όλους τεχνικές και μυστικά που έμαθε στα χρόνια πορείας του. Η θάλασσα και τα ταξίδια τον ηρεμούν του γεμίζουν τις μπαταρίες και του δίνουν έμπνευσή για νέες περιπέτειες.
Τις δημιουργίες του μπορείτε να τις απολαύσετε στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros που έχει δημιουργήσει στο Κολωνάκι και το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.
Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι
steliosparliaros.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.