- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Sunions: τα υβριδικά κρεμμύδια που δεν θα σε κάνουν να κλαις
Μια νέα ποικιλία κρεμμυδιών υπόσχεται «όχι πια δάκρυα»
Τα sunions είναι μια νέα ποικιλία κρεμμυδιών που προέκυψαν με γενετικές τροποποιήσεις και δεν φέρνουν δάκρυα όταν τα καθαρίζουμε.
Έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα κόλπα, τα ψεκάσαμε με ξύδι, τα βάλαμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν τα ψιλοκόψουμε, τα καθαρίσαμε φορώντας τα γυαλιά του σκι. Όμως και πάλι, καθαρίζοντας κρεμμύδια… κλάμα η κυρία.
Ώσπου τη λύση έδωσε και πάλι η επιστήμη, όχι με ένα ακόμα θαυματουργό tip, αλλά με ένα νέο, λιγότερο δακρύβρεχτο, κρεμμύδι. Ονομάζεται sunion και είναι πιο ευγενικό και απαλό. Η ονομασία του προκύπτει από τις λέξεις sun (=ήλιος) και onion (κρεμμύδι). Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια ποικιλία, για την ανάπτυξη της οποίας απαιτήθηκαν 30 χρόνια ερευνών. Όσοι τα δοκίμασαν λένε πως είναι πιο γλυκά και πιο τραγανά, λιγότερο πικάντικα, έχουν ηπιότερη κρεμμυδίλα και κυρίως δεν φέρνουν πια δάκρυα. Σαν παιδικό σαμπουάν, ένα πράμα.
Τα sunions είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων διασταυρώσεων και γενετικών τροποποιήσεων που μειώνουν την παραγωγή μιας πτητικής ένωσης που απελευθερώνεται από το κρεμμύδι, ως αμυντικός μηχανισμός, όταν το κόβουμε. Για την ώρα καλλιεργούνται μόλις από δύο αμερικανούς παραγωγούς, στη Νεβάδα και την Ουάσινγκτον, και κυκλοφορούν σε επιλεγμένα καταστήματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Μπορεί τα sunions αυτά καθαυτά να μη φέρνουν δάκρυα, όμως η τιμή τους είναι «κλάμα». Βέβαια, το υψηλό τους κόστος, τουλάχιστον για την ώρα που αποτελούν σπάνιο είδος πολυτελείας, είναι αναμενόμενο. Φυσικά, πωλούνται με το κομμάτι και όχι με το κιλό. Ένα πακετάκι των τριών κρεμμυδιών κοστίζει στη Βρετανία 1.80 ευρώ, όταν στην Ελλάδα το ενάμισι κιλό κοστίζει περίπου 1 ευρώ. Που σημαίνει πως για λίγο καιρό ακόμα θα ψιλοκόβουμε τα παραδοσιακό κρεμμυδάκι σφουγγίζοντας τα μάτια μας και βιώνοντας τα προσωπικά μας δράματα στην κουζίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.