1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_48a3192.jpg
_48a3171.jpg
_48a3164.jpg
2-5_2.jpg
_48a3179.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Ancho στη Γλυφάδα σε μεταφέρει στην καρδιά μιας λατινοαμερικάνικης φιέστας

Στις πολύχρωμες υπαίθριες αγορές τροφίμων του Μεξικού σερβίρουν antjitos και τορτίγιες με πεντανόστιμα fillings και εξωτικά μπαχαρικά και οι μυρωδιές τους κατακλύζουν τους γύρω δρόμους. Κάπως έτσι μυρίζουν και τα στενά δίπλα στο Ancho Mexican Grill στη Γλυφάδα ενώ και ο χώρος του, με τους κάκτους, τα γεωμετρικά σχέδια Αζτέκων στους τοίχους και την αλέγκρα ατμόσφαιρα, σε μεταφέρει νοερά στην καρδιά κάποιας λατινοαμερικάνικης φιέστας.

Στη φιλοσοφία της ομάδας του Ancho παίζει κυρίαρχο ρόλο η εξαιρετική πρώτη ύλη. Η κουζίνα προμηθεύεται κάθε μέρα τα πιο φρέσκα προϊόντα, εδώ δεν υπάρχουν καταψύκτες και μικροκύματα και τα πάντα δημιουργούνται με τις παραδοσιακές μεξικάνικες μαγειρικές μεθόδους. Σήμα κατατεθέν το πάντα χειροποίητο, φανταστικό γουακαμόλε που φτιάχνεται και ξαναφτιάχνεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα, το ίδιο συμβαίνει και με τα εθιστικά τσιπ Tortilla που φρεσκοτηγανίζονται τη στιγμή της παραγγελίας.

Το μενού περιλαμβάνει ό,τι ζητήσει η όρεξη αλλά και η διάθεσή σου. Από burittos με ρύζι, φασόλια, sour cream ή τόφου αν είσαι χορτοφάγος, μέχρι οργανικές τορτίγες μπλε καλαμποκιού με κρέας, σάλτσα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και lime ή ψητή πατάτα Armadillo συνοδευόμενη με μία (όλοι παίρνουν και δεύτερη) lime μαργαρίτα. Το ξελογιαστικό τυρί που χρησιμοποιείται παντού είναι το αυθεντικό Monterey Jack και η σάλτσα φτιάχνεται καθημερινά με μεξικάνικες πιπεριές.

Ένα μεξικάνικο dinner συνδυάζεται πάντα με παραδοσιακά churros καλυμμένα με ζάχαρη, κανέλα και ντιπ σοκολάτας καθώς και με Dulce de leche ή μια λεμονοτάρτα με άρωμα τεκίλας. Η πλήρη εμπειρία όμως είναι το Ancho Mexperience, με tacos, burritos, quesadillas, σαλάτες και nachos, ενώ μπορείς όλα αυτά να τα απολαύσεις και στο σπίτι σου με την υπηρεσία catering.

Ένα μικρό πολύ ενδιαφέρον fact, που δείχνει και τον eco friendly χαρακτήρα του Ancho, είναι ότι τα προϊόντα - σκεύη μιας χρήσεως που χρησιμοποιούνται εδώ είναι βιοδιασπώμενα και παράγονται από φυσικό ζαχαροκάλαμο. Viva Mexico!