11 νόστιμα στέκια στα Νότια Προάστια

Μυλοκόπι με ριζότο γεμιστά στο Εν Πλω

Ένα πιάτο που θυμίζει τα καλοκαίρια στην Κρήτη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μυλοκόπι με ριζότο γεμιστά στο Εν Πλω
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Μυλοκόπι με ριζότο γεμιστά στο Εν Πλω είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ατέλειωτο μπλε, ο ήχος του κύματος που σκάει κάτω από τα πόδια σου κι ο ουρανός της Αθηναϊκής Ριβιέρας λαμπερός και καταγάλανος. Το Εν Πλω παραμένει σταθερά ο αγαπημένος προορισμός των Νοτίων Προαστίων τα τελευταία 20 χρόνια. Όχι άδικα… Η τοποθεσία είναι ιδανική, το σκηνικό μαγευτικό και το φαγητό απλώς ανεπανάληπτο. Ο σεφ Λευτέρης Καρέλης φροντίζει για αυτό μαγειρεύοντας τη δική του εκδοχή μιας νόστιμης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, γεμάτη με φρέσκα, αγνά προϊόντα κι άρωμα Ελλάδας.

Στο μενού του Εν Πλω θα ανακαλύψεις πολλές προτάσεις που θα σε μεταφέρουν σε κάθε γωνιά αυτής της νόστιμης χώρας, εμείς, όμως, προτείνουμε να αρχίσεις το ταξίδι από το υπέροχο μυλοκόπι που συνοδεύεται με ένα ριζότο από γεμιστά, αφρό ντομάτας και έναν τρυφερό κολοκοθοανθό γεμιστό με ανθότυρο και τσίλι. Την ιστορία αυτού του πιάτου αφηγείται ο ίδιος ο σεφ: «Είναι ένα πιάτο που μου θυμίζει τα καλοκαίρια στην Κρήτη, όπου η γιαγιά μου έφτιαχνε γεμιστές ντομάτες από το χωράφι με μπόλικο δυόσμο και βασιλικό. Στο νέο μενού, λοιπόν, του Εν Πλω αποφάσισα να βγάλω αυτή τη γεύση των παιδικών μου χρόνων σε ένα ριζότο και να συνοδεύσω το μυλοκόπι -το οποίο ψήνεται στο josper-  μαζί με ένα αφρό ντομάτας και έναν κολοκυθοανθό, γεμιστό με ανθότυρο και τσίλι. Πριν φτάσει στο πιάτο σας, ο κολοκυθανθός αυτός γίνεται tempura και τηγανίζεται, δίνοντας έτσι μια διαφορετική, λίγο πιο σύγχρονη διάσταση στους παραδοσιακούς κολοκυθοανθούς που γνωρίζουμε καλά. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυασμένα μεταξύ τους συνθέτουν ένα πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι».

Συνόδευσε αυτό το πιάτο με ένα ποτήρι κρασί (κατά προτίμηση λευκό) από την καλά ενημερωμένη wine list του Εν Πλω, κοιτώντας τον ήλιο να δύει στον μαγικό Αργοσαρωνικό… Μια κινηματογραφική στιγμή, μία από τις πολλές στο ηλιόλουστο καλοκαίρι της Αθηναϊκής Ριβιέρας.