11 νόστιμα στέκια στα Νότια Προάστια

Νigiri με καπνιστό χέλι στιφάδο στο Huracan

Το ελαφρώς γλυκόξινο sushi rice συναντά το παραδοσιακό στιφάδο της γιαγιάς

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νigiri με καπνιστό χέλι στιφάδο στο Huracan
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Νigiri με καπνιστό χέλι στιφάδο στο Huracan είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ο Θάνος Στασινός είναι από τους λίγους Έλληνες σεφ που παίζουν την κουζίνα Nikkei (τη μίξη δηλαδή της περουβιανής με την ιαπωνική κουζίνα) στα δάχτυλα, και από γαστρονομική σκοπιά αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να κατηφορίσεις στον Νότο και να δοκιμάσεις όλο το μενού του Huracan. Το εντυπωσιακό εστιατόριο εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2020 στη Γλυφάδα προτείνοντας μια διαφορετική, όσο και νόστιμη κουζίνα Nikkei που έσπαγε τους κανόνες, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά στοιχεία. Ένα χρόνο μετά μπορούμε να πούμε ότι το στοίχημα όχι απλά πέτυχε, αλλά άνοιξε και ένα ολοκαίνουργιο γευστικό μονοπάτι.

Το ταλέντο του Θάνου Στασινού, αλλά και η μεγάλη του γνώση κι εμπειρία πάνω στην κουζίνα Nikkei, οδήγησαν σε ένα μενού γεμάτο ανατρεπτικά, πρωτότυπα και βαθιά νόστιμα πιάτα. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Nigiri με καπνιστό χέλι στιφάδο και κρέμα από πράσινο τσάι Matcha. Εδώ, το ελαφρώς γλυκόξινο sushi rice συναντά το παραδοσιακό στιφάδο της γιαγιάς και το ασύγκριτο άρωμα του καπνιστού χελιού. Τελευταία πινελιά η κρέμα από ιαπωνικό τσάι Matcha και Japanese mayo που φέρνει στο πιάτο την απόλυτη γευστική αρμονία. Lust but not least: η εμφάνιση. Ο Θάνος Στασινός είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος μάλιστα σπουδάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε Σχολή Καλών Τεχνών. Μάλλον εκεί οφείλεται το γεγονός ότι τα πιάτα του μοιάζουν με μικρούς, βρώσιμους πίνακες.