Τα Μαύρα Μακαρόνια στο ARK
Τα Μαύρα Μακαρόνια στο ARK είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Ένα πιάτο που συγκεντρώνει όλη τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού
Αν δίπλα στη νοστιμιά αυτού του πιάτου προσθέσουμε την ειδυλλιακή τοποθεσία στην οποία το απολαμβάνεις, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από μια συγκλονιστική εμπειρία. Το ARK έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αλλά και την τύχη να συνεργάζεται με μια μαγειρική διάνοια! Ο διάσημος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, που υπογράφει το μενού, είναι ένας από τους καλύτερους που διαθέτει αυτή η χώρα. Τα πιάτα του διακρίνονται από έντονη ελληνικότητα και τόσο βαθιά νοστιμιά, που απλώς δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο.
Η μεγαλειώδης απλότητα των υλικών και η αρμονία των γευστικών συνδυασμών –επίσης βασικά συστατικά στην κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη– είναι κυρίαρχες σε ολόκληρο το μενού του ARK, ένα πιάτο, όμως, ξεχωρίζει λίγο παραπάνω. Είναι τα μαύρα μακαρόνια από μελάνι σουπιάς, με αυγοτάραχο, μύδια, ψητή ντομάτα και ξύσμα λεμονιού, που συγκεντρώνουν όλη τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού. Η γλύκα της ντομάτας, η αλμύρα του αυγοτάραχου, το άρωμα του λεμονιού και η φρεσκάδα της θάλασσας που τόσο γενναιόδωρα χαρίζει το μελάνι σουπιάς, κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο ένα από τα must της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Συνόδευσέ το με ένα ποτήρι κρασί από την καλά ενημερωμένη wine list και θα καταλάβεις τι πάει να πει «καλοκαίρι στα Νότια».