11 νόστιμα στέκια στα Νότια Προάστια

Spring rolls παστίτσιο στον Ιστιοπλοϊκό

Ένα πρωτότυπο και βαθιά νόστιμο πιάτο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_48a3266.jpg
_48a2282.jpg
_48a2256.jpg
_48a3237.jpg
_48a2275.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Spring rolls παστίτσιο στον Ιστιοπλοϊκό είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ο σεφ Νίκος Κοντομάρκος μεγάλωσε στην Άνδρο μοιράζοντας τις μέρες του ανάμεσα στις ταβέρνες των φίλων και στο χάζι των περαστικών πλοίων. «Ή μάγειρας θα γινόμουν ή καπετάνιος!», λέει γελώντας. Κι –ευτυχώς για όλους μας– τελικά κέρδισε η μαγειρική. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Le Monde, ταξίδεψε πολύ σε όλη την Ευρώπη, κι έκανε τη μαγειρική του θητεία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και των νησιών (ενδεικτικά αναφέρουμε το Cash, την Παλιά Αγορά, το Alemagou στη Μύκονο), υπόκυψε στη γοητεία του Μικρολίμανου. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο αρχηγός στην κουζίνα του Ιστιοπλοϊκού, το ξακουστό εστιατόριο του Πειραιά.

«Στην κουζίνα του Ιστιοπολοϊκού είμαστε μια ομάδα που αγαπά πολύ αυτό που κάνει, για αυτό και συνεννοούμαστε άψογα. Το μεγαλύτερο ρόλο, όμως, στο γευστικό αποτέλεσμα έχει η καλή πρώτη ύλη», λέει ο ίδιος. Η μεγάλη μαγειρική εμπειρία του Νίκου αλλά και οι γευστικές επιρροές από τα ταξίδια του οδήγησαν σε ένα μενού που βασίζεται στη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, ταυτόχρονα, όμως, έχει και έναν comfort χαρακτήρα. Ξεχωρίσαμε τα Spring rolls παστίτσιο, ως ένα από τα καλύτερα πιάτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Για την πρωτοτυπία του, αλλά και τη βαθιά νοστιμιά του.

«Το πιάτο δημιουργήθηκε μια μέρα που στην κουζίνα τηγανίζαμε φύλλα wonton, ενώ ταυτόχρονα μαγειρεύαμε παστίτσιο για το προσωπικό, γιατί… μας είχε λείψει! Αυθόρμητα αποφάσισα να συνδυάσω τα δύο πιάτα!» Τα Spring rolls παστίτσιο είναι στην ουσία ουρά μόσχου μαγειρεμένη μπρεζέ, που τυλίγεται μέσα σε φύλλα wonton. Στη συνέχεια τα spring rolls τηγανίζονται, από πάνω τους παίρνει θέση μια πλούσια μπεσαμέλ, και όλο το πιάτο περιχύνεται με σάλτσα ντομάτας. Τελευταία πινελιά το αρσενικό Νάξου που καίγεται ελαφρώς με το φλόγιστρο λίγα λεπτά πριν φτάσει στο τραπέζι σας. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πιάτο που αξίζει να απολαύσει κανείς στo ξύλινο deck του Ιστιοπλοϊκού με θέα τα ιστιοφόρα να λικνίζονται στο απέραντο γαλάζιο…