Θεματα

3 στάσεις στο Κουκάκι για μπίρα, πίτσα και pasta

Για μπίρα, community building και Californian vibes, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κουκάκι

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3 στάσεις στο Κουκάκι για μπίρα, πίτσα και pasta
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τροπικές pale ale μπίρες στην Blame the Sun, παραδοσιακή ιταλική pasta που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου στο Baldo και νοστιμότατη πίτσα στην Τζάιαντ

Επιτέλους έξω! Αποχαιρετώντας το lockdown και τα «αγαπημένα» μας sms στο 13033, ήρθε η ώρα να μετακινηθούμε με ευκολία από δήμο σε δήμο και να σχεδιάσουμε τις πρώτες αποδράσεις εκτός Αττικής. Το Κουκάκι υποδέχεται τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ακρόπολη και το μουσείο της και στη συνέχεια θέλουν να περπατήσουν σε μία παραδοσιακή γειτονιάς της Αθήνας. Μαζί τους και όλοι εμείς. Πού θα φάνε κι αυτοί κι εμείς στο Κουκάκι; Αν είσαστε και φίλοι του τρίπτυχου μπίρα, πίτσα και pasta (λείπει και κάποιο ποδοσφαιρικό Μουντιάλ φέτος για να ολοκληρωθεί η εμπειρία), τρία μαγαζιά στο Κουκάκι -δύο ολοκαίνουργια και ένα που τώρα γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλια- θα καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες σας.

Blame the Sun

Blame the Sun
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
Blame the Sun
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς


«Μας αρέσουν τα υβρίδια και οι πιο crossover συνταγές» μας λένε οι άνθρωποι του ολόφρεσκου taproom, showroom και κάβας Blame the Sun, καθώς δοκιμάζουμε την τελευταία τους δημιουργία, μία τροπική φρουτώδη pale ale που έφτιαξαν σε συνεργασία με το γνωστό αθηναϊκό μπαρ Baba Au Rum. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, πέραν του μικρού χαμού στο πεζοδρόμιο της Βεΐκου, οι Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, Δημήτρης Λαδόπουλος και Ανέστης Ζαμανόπουλος , όλοι τους ειδικοί στο κομμάτι της μπίρας, αποσταγματοποιοί, beer sommeliers και τεχνολόγοι τροφίμων, μας εισάγουν στον κόσμο της μικροζυθοποιίας. Δεν έτυχε και πέτυχε μέσα από τη σπιτική ζύμωση και τον πειραματισμό, κάποιοι σπούδασαν και μελέτησαν το αντικείμενο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Blame the Sun
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Η Blame the Sun λοιπόν, γεννήθηκε τον Οκτώβριο 2018 σαν μία μικρή home μικροζυθοποιία, με πρώτη ετικέτα μία tropical pale ale με  αρώματα τροπικών φρούτων όπως ο ανανάς και το μάνγκο. Ακολούθησαν άλλες πέντε ετικέτες, ενώ πριν ένα μήνα έγινε το επόμενο μεγάλο βήμα, το άνοιγμα του Blame the Sun taproom στην busy οδό Βεΐκου στο Κουκάκι. Φωτεινός και αισιόδοξος χώρος, με έμπνευση από την Tiki κουλτούρα της Πολυνησίας, την Καλιφόρνια του surf, του skate και της πανκ ροκ, η Blame the Sun φιλοδοξεί πάνω από όλα να χτίσει μία κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται το πάθος για όλα τα παραπάνω. Η μπίρα μπορεί να μας φέρει πιο κοντά, αποδεδειγμένο. Μαζί με τις δικές τους ετικέτες, βρίσκουμε μία σειρά μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες που μπορούμε να δοκιμάσουμε σε ποτήρι ή σε μπουκάλι, premium αποστάγματα, αναψυκτικά (και για vegan), σάλτσες, ιδιαίτερους ξηρούς καρπούς και σνακ, καθώς και μπλουζάκια και merch με το φοβερό logo της Blame the Sun. Ρωτήστε τα παιδιά της Blame the Sun και θα βγείτε πιο σοφοί γύρω από την τέχνη της μπίρας.

Blame the Sun
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς


Blame the Sun, Βεΐκου 60, 210 9213523


Baldo
Τι γίνεται με τα pasta bars που ξαφνικά ξεφυτρώνουν σε κάθε σημείο της πόλης; Είναι η νέα τάση; Ότι είναι φτιαγμένο με αγάπη και φρέσκα υλικά, έχει σίγουρα μία θέση στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

Baldo


Το Baldo, με όνομα εμπνευσμένο από το nick name του διάσημου Ιταλού γκάνγκστερ στη Νέα Υόρκη, Amato Baldassare, που υπήρξε φανατικός λάτρης των αυθεντικών ιταλικών ζυμαρικών, άνοιξε πριν λίγες βδομάδες στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι και ήδη σχηματίζονται οι πρώτες ουρές. Με ποπ αισθητική και logo (μια καρδιά που χαμογελάει) που μας ταξιδεύουν νοερά στη Νέα Υόρκη του Keith Haring, κόκκινο και πράσινο χρώμα της «μαμάς» Ιταλίας, το Baldo μας καλωσορίζει στον cozy λιλιπούτειο χώρο του.

Baldo
Baldo


Τα φρέσκα ζυμαρικά παρασκευάζονται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας στην ανοιχτή κουζίνα, με εξαιρετικής ποιότητας σιμιγδάλι από ένα ιταλικό εργοστάσιο που λειτουργεί από το 1817. Μαζί με σάλτσες από εκλεκτές πρώτες ύλες, ξεκινάει το παιχνίδι της γεύσης και του mixing and matching: διαλέγουμε μέσα από τέσσερα διαφορετικά είδη pasta (maccheroni, μια πιο αλ ντέντε trecce πλεξούδα, conchiglie, vegan rigatoni ολικής άλεσης) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα της επιλογής μας (κλασικές και γευστικότατες napoletana, carbonara, al pesto και bolognese, κρέμα από άγρια μανιτάρια και λάδι λευκής τρούφας, άπαικτο κοτόπουλο με κρέμα γκοργκοντζόλα και μανιτάρια, σολομός με σπανάκι, λάιμ και κρέμα παρμεζάνα κ.α.), μαζί με σαλάτες και διάφορα extras (τραγανό μπέικον, τόνος, μανιτάρια, παρμεζάνα, καυτερή πιπεριά). Το πιάτο σου -ή καλύτερα το πολύ ωραίο και πρωτότυπο μπολ από χαρτόνι- είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.
Baldo


Baldo, Βεΐκου 39, 210 9241010


ΤΖΑΪΑΝΤ
Όταν ακούμε το όνομα Τζάιαντ, το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στη μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Τζάιαντ (Giant) ήταν το όνομα της πολυεθνικής εταιρίας του πρωταγωνιστή Γιάγκου Δράκου που συζητιέται έντονα μέχρι και σήμερα μέσα από χιουμοριστικά memes.

ΤΖΑΪΑΝΤ
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
ΤΖΑΪΑΝΤ
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς


Μπορεί η γωνιακή πιτσαρία των οδών Γ. Ολυμπίου και Οδυσσέα Ανδρούτσου (που ξεχωρίζει με το φοβερό logo σε νέον από το Bob Studio), να είναι μικροσκοπική αλλά οι γεύσεις και η απόλαυση έρχονται σε γιγαντιαίες αναλογίες. Θα μπορούσε να βρισκόταν στην καρδιά του Μανχάταν, με ένα (ή και παραπάνω) κομμάτι στο όρθιο να γεμίζεις το στομάχι σου πριν ή μετά από βραδινή έξοδο. Απέναντι από την Τζάιαντ βρίσκεται και το «συγγενικό» μπαρ Μπελ Ρέϋ, με τα τόσα νέα και όμορφα μαγαζιά της «κάτω» γειτονιάς, να παίρνουν λίγο από την κίνηση και …τη «λάμψη» της οδού Βεΐκου.

tzaiant-880-1.jpg
© Θανάσης Καρατζάς
ΤΖΑΪΑΝΤ
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Η Τζάιαντ άνοιξε τον Μάιο 2019 και μόλις έσβησε τα πρώτα δύο κεράκια γενεθλίων. Ταΐζει όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Κουκακίου και των γύρω περιοχών με πολύ νόστιμή παραδοσιακή πίτσα, κάτι ανάμεσα σε ελληνικό και ιταλικό στιλ. Όχι πολύ λεπτή, λίγο πιο αφράτη ζύμη που ωριμάζει για 48 ώρες.

ΤΖΑΪΑΝΤ
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς


Έρχεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη, 25 και 33 εκατοστά, με 10 επιλογές για να διαλέξεις,. Εκτός από τις κλασικές και γευστικότατες μαργαρίτα με φρέσκια μοτσαρέλα fior di latte και πεπερόνι-μοτσαρέλα, βρίσκουμε και κάποιους αναπάντεχους συνδυασμούς όπως φρέσκο λουκάνικο Ιταλίας με μπρόκολο και πιπεριά τσίλι, τέσσερα τυριά με μαρμελάδα σύκου και λουκάνικο σύκου, πατάτα ψητή με φρέσκο κολοκύθι και ξινομυζήθρα, χαμόν Ισπανίας Gran Reserva με φρέσκα ελληνικά μανιτάρια. Οι επιλογές για χορτοφάγους και vegan δεν λείπουν ούτε βέβαια και οι επιλεγμένες ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες
ΤΖΑΪΑΝΤ
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

ΤΖΑΪΑΝΤ, Γ. Ολυμπίου & Οδυσσέα Ανδρούτσου– Ανοίγει στις 18:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ