- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Προεδρικό Μέγαρο: Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου στους ηγέτες
Αναλυτικά τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ
Στις γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής θα βασιστεί το δείπνο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους ξένους ηγέτες, το οποίο επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου.
Ένα πλούσιο δείπνο βασισμένο σε γεύσεις θάλασσας έχει ετοιμάσει για τους ξένους ηγέτες ο Λευτέρης Λαζάρου, που ανέλαβε τις γαστρονομικές ετοιμασίες του δείπνου που θα παραθέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους επίσημους προσκεκλημένους της το βράδυ της Τετάρτης.
Στο μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, πρωταγωνιστούν τα ψαρικά, ελέω Σαρακοστής, περιλαμβάνοντας μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ενώ το επόμενο πιάτο θα περιλαμβάνει κιμά γαρίδα σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.
Ως προς τα κρασιά, θα προτιμηθού τα λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί "Αποσπερίτη" από την Οινοποιητική Λειψών.
Το πρόγραμμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Από την πλευρά της, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα αφιχθούν στην Αθήνα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και παράλληλα θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του 'Αντρη, καθώς και με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης.
Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 11.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Αρχαιολόγο - Ιστορικό, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στις 12:30 θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη.
Στις 20.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.
Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αμέσως μετά στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τετάρτη 24/3
11:00 Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου - Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο
12:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη
20:30 Επίσημο Δείπνο
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.