Θεματα

Street Food

Η γαστρονομία του δρόμου στα πιο hot στέκια της Αθήνας

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 484
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69032-153371.jpg

Τα πιο hot street food της πόλης.

Η παγκόσμια τάση που γεύεται πια παντού η Αθήνα. Από τις πολύχρωμες καντίνες στα open markets του Λονδίνου ως τα καρότσια στη Σανγκάη, έθνικ κουζίνες από Μεξικό μέχρι Ιταλία και Βιετνάμ προσφέρουν την οικονομικότερη επιλογή για να χορτάσεις την πείνα σου. Στη δική της παράδοση, η Αθήνα είχε το φρέσκο κουλούρι το πρωί και το σουβλάκι το βράδυ. Σήμερα το κουλούρι έγινε begel, το σουβλάκι φρεσκαρίστηκε με χιούμορ και το τοστ έγινε πεντανόστιμο σάντουιτς. Το κλασικό hot dog από την πρώτη καντίνα της Μιχαλακοπούλου και αργότερα της Μαβίλη εξελίχθηκε σε bratwurst και jalapenos στην καντίνα μπροστά από το Πάντειο.

n

Σαν Φρανσίσκο


Τα coffee breaks ποτέ δεν ήταν πιο νόστιμα. Τα προσεγμένα μαγαζιά «ταξιδεύουν» γρήγορα σαν τα καλά νέα. Γκουρμέ για όλους. Χρώμα και exotica στην Αθήνα γιορτάζονται με street food events και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Βιετνάμ και Ταϊλάνδη ανοίγουν την όρεξη. Ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο, σταματά για αλμυρές και γλυκές γεύσεις. Συνδυάζει λουκουμάδες με κοκτέιλ στο Μelouk στο Χαλάνδρι, μαθαίνει να ξεχωρίζει τα πιο ζουμερά burgers, τα πιο γευστικά σάντουιτς. Ξαναπηγαίνει στο ήσυχο Σαν Φρανσίσκο (Κεραμεικού 99) για τους ωραίους και εθιστικούς συνδυασμούς του Βασίλη και του Δημήτρη. Λογικές τιμές, προσεγμένα υλικά, σπιτικό κλίμα. Και για χορτοφάγους.Στο Pane Salame της Μηλιώνη στο Κολωνάκι ο Antonio Tuttera φτιάχνει τα πιο νόστιμα και γκουρμέ ιταλικά σάντουιτς, και όχι μόνο, που έχεις ποτέ δοκιμάσει.

n

Pane Salame


n

Καλίνκα Μαλίνκα


n

Crepe Diem


n

Crepe Diem


Τα αυθεντικά ρώσικα πιροσκί της Πωλίνας στο Καλίνκα Μαλίνκα στη γωνία Σόλωνος με Μαυρομιχάλη δημιουργούν ουρές με ανυπόμονους που γεύονται τα παραδοσιακά πιροσκί με κιμά, αλλά δοκιμάζουν και εκείνο με μούρο ή παπαρούνα. Το Crepe Diem στο Χαλάνδρι (Σωκράτους 6) έχει φοβερό παγωτό μηχανής, κρέπες, λουκουμάδες, σάντουιτς, burger, club, pizza. Το παγωτό με κρέμα bueno, nutella, θρυμματισμένο oreo και caprice είναι αποκάλυψη. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος έφερε στο καινούργιο Βankie (Κατεχάκη 1) τα Cronuts, που σκίζουν στη Νέα Υόρκη. Κάτι γιάμι ανάμεσα σε κρουασάν και ντόνατ, που έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα. Αντί για ένα κλασικό café point φροντίζει τους πελάτες με χειροποίητα cupcakes, ενώ τώρα που ζέστανε ο καιρός ετοιμάζει γρανίτες και bankie shakes πειρασμούς με παγωτό βανίλια και σοκολάτα της επιλογής σου. Από lila pause μέχρι maltesers.

n

Bankie


n

Ο ιδιοκτήτης του Bankie, Γιώργος Παπαδόπουλος

Φοβερή κρέπα κάνει η Ρωξάνη (Πραξιτέλους 4) με χανιώτικο παρελθόν, ολόφρεσκα υλικά και μεγάλη ποικιλία. Μυζήθρα και απάκι κάνουν τη διαφορά. Παρασκευή και Σάββατο φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο όλους τους ξενυχτισμένους του κέντρου. Φρέσκες σαλάτες, πολίτικες πίτες και προφιτερόλ σε περιμένουν στο Πέρα Καφέ (Αιόλου 57), όμως σπεσιαλιτέ εδώ δεν είναι άλλα από τα υπέροχα αυθεντικά λαχματζούν με γνήσια πολίτικη γεύση που φτιάχνουν με τα χεράκια τους. Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Θείος Φάνης με μικρασιατικά μυστικά θα σε γυρίσει στην πιο παιδική ανάμνηση με ολόφρεσκη παραδοσιακή μπουγάτσα που φτιάχνει από το 1974. Όλα δικά του, όλα φρέσκα. Μπριοσάκια, πιτάκια, αλμυρά και γλυκά σφολιατάκια, πεϊνιρλί, μπόμπες, κοτοκροκέτες, ζεστά σάντουιτς με δικά του ψωμάκια. Όρεξη να ’χεις. 

n

Ρωξάνη


n

Πέρα Καφέ


n

Θείος Φάνης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.