- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Jean-Charles Métayer: η επιστροφή ενός εξαιρετικού σεφ
To καινούργιο εστιατόριο του Γάλλου σεφ ονομάζεται “Le Pavillon” και ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι
Ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer επιστρέφει στην ελληνική εστίαση με το καινούργιο εστιατόριό του “Le Pavillon” στο Χαλάνδρι
Ο Jean-Charles Métayer μεγάλωσε στη δυτική Γαλλία μέσα σε οικογένεια εστιατόρων. Γι’ αυτόν ήταν φυσικό να ακολουθήσει τα μονοπάτια της κουζίνας, να αποφοιτήσει από τη σχολή μαγειρικής Saint Michel Mont Mercure και να δουλέψει σε φημισμένα γαλλικά εστιατόρια. Κάποια στιγμή το μονοπάτι του τον έβγαλε και στην Ελλάδα, όπου και εργάστηκε σε βραβευμένα εστιατόρια όπως το Varoulko, το Premiere κ.ά., αποκτώντας πολλούς θαυμαστές κι ένα φανατικό κοινό. Μετά από μία μικρή... αποχή από τα ελληνικά πράγματα, το 2020 τον βρίσκει ξανά στην Αθήνα όπου άνοιξε το Brio, την πρώτη briocherie της Αθήνας, αλλά και στο δικό του καινούργιο εστιατόριο Le Pavillon, που ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.
Το Le Pavillon στεγάζεται σε μία αυθεντική μονοκατοικία του 1940 στο Χαλάνδρι και θα σερβίρει πιάτα που ο σεφ εμπνεύστηκε από την 20ετή πορεία του στις κορυφαίες κουζίνες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Αγγλίας. Πιάτα όπως η σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο», το Black Angus ταρτάρ με σαλάτα εποχής και τραγανές πατάτες ή το μπαρμπούνι σε σος από δεντρολίβανο που σερβίρεται μαζί με ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια. Το a la carte μενού μπορεί κάποιος να απολαύσει σχεδόν ολόκληρο, αν προτιμήσει το degustation menu των 8 σταδίων.
Για να συνοδέψετε το γεύμα σας θα βρείτε μια wine list εμπλουτισμένη με περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα (αν αναρωτιέστε για το σωστό pairing, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του sommelier Άγγελου Αντωνίου), ενώ στο bar του εστιατορίου θα σερβίρονται premium ποτά και κλασικά cocktails.
Όλα ακούγονται ενδιαφέροντα, θα σας πούμε, όμως, περισσότερα μόλις το δοκιμάσουμε.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φουντωτές, καταπράσινες και πάνω απ' όλα νόστιμες
Ολοένα και περισσότεροι νέοι μάγειρες ανοίγουν το δικό τους εστιατόριο
Δημιουργοί αγαπημένων εστιατορίων μιλούν για την ιστορία των μαγαζιών τους
Yπάρχει επιστημονική εξήγηση και επίσημα
Ο διάσημος σεφ βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το εστιατόριό του "Jamie Oliver Kitchen" στο Golden Hall και η ATHENS VOICE μίλησε μαζί του
Τα αμύγδαλα έχουν πολλά οφέλη και θερμίδες που δεν πρέπει να φοβάσαι
Μια 10/10 γευστική εμπειρία στο εστιατόριο με την πινακίδα έκπληξη!
Πώς φτάσαμε στο τέλος της σπιτικής κατσαρόλας;
Πέντε χώροι στην Πλάκα όπου το φαγητό, η μνήμη και οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες
Στον όμορφο και λιθόκτιστο ξενώνα έφαγα τις πιο νόστιμες πίτες
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του καστανού ρυζιού, σου έχω καλά νέα
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.