- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Φάρος, Θεόδωρος και Ελένη το μικρό, Κάβος: 3 υπέροχες ψαροταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα
Στα μέσα του Σεπτέμβρη έχουν πια επιστρέψει από τις διακοπές τους και οι τελευταίοι εκδρομείς. Είναι η εποχή που η Αθήνα γεμίζει μαυρισμένα κορμιά και νοσταλγικά βλέμματα. Μας λείπουν τα νησιά, η θάλασσα, η ανεμελιά και οι γεύσεις… Μας λείπουν τόσο, που μερικές φορές ξεχνάμε ότι ο ήλιος είναι ακόμα καυτός και τα Σαββατοκύριακα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μικρές, νόστιμες αποδράσεις. . Βάλε, λοιπόν, μαγιό, μπες στο αμάξι και διάλεξε προορισμό. Για το μεσημεριανό σου σήμερα, έχουμε 3 ταβέρνες που τις λούζει ακόμα το καλοκαίρι. Και είναι και οι τρεις υπέροχες…
Ο Φάρος
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ταβέρνα σε ολόκληρη την Αττική που να φωνάζει «καλοκαίρι» σαν κι αυτήν εδώ. Είναι ο ορισμός της φράσης «τραπεζάκι δίπλα στο κύμα» (πιο δίπλα δεν γίνεται!), αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που σε στέλνουμε ως την παραλία Μαραθώνα. Θα έρθεις για να ρίξεις τη βουτιά σου-ωραία αμμουδερή παραλία-, και μετά για να κάτσεις βρεγμένος στα λευκά τραπεζάκια και να απολαύσεις τα άπαντα της θάλασσας. Δυνατό χαρτί στον Φάρο είναι το φρέσκο ψαράκι του, ακόμη δυνατότερο το τηγάνι του! Από τα πιο ωραία τηγανισμένα ψαράκια -τραγανά, ελαφριά, πεντάφρεσκα. Μη χάσεις την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και το γαλακτομπούρεκο στο τέλος. Περικλέους 22, παραλία Μαραθώνα, 2294056164
Θεόδωρος και Ελένη το μικρό
Στα Λεγραινά (κοντά στο Σούνιο), σχεδόν στη μέση του πουθενά. Τα τραπέζια απλώνονται σε ένα μικρό χωράφι κάτω από τις ελιές. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτα. Η αναμονή για μια θέση στον (γευστικό) παράδεισο αξίζει, έτσι δεν λένε; Έτσι λέω κι εγώ και με το χέρι στην καρδιά δηλώνω: δεν έχω φάει ωραιότερα μύδια πο-τέ! Φημίζεται για τα μύδια του, στον κατάλογο θα βρεις γύρω στις 5 προτάσεις σε μύδια αχνιστά, ενώ αν παρατηρήσεις, δεν υπάρχει παρέα που να μην παραγγέλνει τουλάχιστον ένα ξέχειλο πιάτο με το νόστιμο αυτό όστρακο. Εμάς μας κέρδισαν τα μύδια σαγανάκι με ζωμό Σκορπίνας και λάδι καρυδιού (απλά τέ-λει-α). Μετά από τόσες γραμμές για τα μύδια, μην πιστέψεις ότι τα υπόλοιπα πάνε πίσω… Το αντίθετο! Θα βρεις φρέσκο ψαράκι (η σαρδέλα που πήρα, πρέπει να ψαρεύτηκε τύπου «πριν 5’»), πολλά είδη χόρτων (πρόλαβα την αλμύρα), όλα τα θαλασσινά του βυθού (υπέροχες οι γαρίδες με την πάπρικα, το χταποδάκι ολόσωστα ψημένο), πίτες, αλοιφές και τις τηγανιτές πατάτες που μας αξίζουν… Έξτρα πόντους για το ευγενέστατο προσωπικό που παρέμεινε εξυπηρετικότατο και γρήγορο, ακόμα και όταν δεν έμεινε ούτε καρέκλα ελεύθερη. Λ. Λεγραινών, Λεγραινά, 2292051936
Κάβος
Τι είναι η Κόρινθος αν το σκεφτείς; Μία ωρίτσα δρόμος. Ε, λίγο παραπέρα, μπες στο δρόμο προς Επίδαυρο, πολύ σύντομα θα βρεις τα Ίσθμια, συνεχίζεις μέχρι να βρεις ταμπέλα «Κάβος». Εδώ θα βρεις τη θάλασσα, εδώ και τους μεζέδες. Από το 1964, αυτή η ωραία ψαροταβέρνα παίζει στα δάχτυλα τις νοστιμιές του βυθού. Θα βρεις ολόφρεσκα όστρακα και ψάρια (μπαρμπούνια, σφυρίδες, στήρες, σαργούς, μελανούρια κλπ.), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκλειστικά πηγαίνουν για τη μακαρονάδα με τους πετροσωλήνες! Ωραία η ταραμοσαλάτα, ωραία και τα βραστά, άψογο το τηγάνι τους! Όλα αυτά μπροστά στη θάλασσα, πάνω σε μια λουλουδιασμένη αυλή. Καθόλου τυχαίο που έχει πολλούς αθηναίους για πιστούς θαμώνες (ανάμεσά τους και πολλούς, γνωστούς σεφ). Ίσθμια, Κόρινθος, 2741037906
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.