- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε βλέπω, πατριαρχία
Τέσσερις άντρες, ψημένοι από τη ζωή, σε μια επαρχιακή ταβέρνα, σιωπηλοί και συνοφρυωμένοι, να κοιτάζουν και να δοξάζουν το πουλί τους στημένο στο κέντρο του εορταστικού τραπεζιού
Η πατριαρχία και το «μπουρανί», το έθιμο του φαλλού στο καρναβάλι Τυρνάβου
Την έψαχνα, την έψαχνα, παίδες μου αγαπημένοι, τη διαβόητη πατριαρχία και δεν την εντόπιζα χειροπιαστή. Όλο κάτι στο περίπου μου εμφανιζόταν, κάτι που σήκωνε συζήτηση, μα και μου, και λεκτικούς πολέμους με το ισχυρό φύλο, που άρχισε να νιώθει ανίσχυρο.
Την Καθαρά Δευτέρα, όμως, καθάρισα! Επιστρέφοντας από μια ωραιότατη και χιονοπασπαλισμένη ορειβασία στον Κίσσαβο, περάσαμε από τον γραφικό Τύρναβο, πατρίδα του ποιοτικού τσίπουρου και των τοπικών φαλλικών εθίμων. Βολτάριζα λοιπόν στην πλατεία, που ήταν φίσκα από τον κόσμο – όλοι με τα καλά τους και ελαφρώς πιωμένοι, εννοείται. Ανέβαινα τα σοκάκια, κατέβαινα τα σοκάκια και τότε την είδα! Η πατριαρχία ήταν μπροστά μου ζωντανή, λιτή, επιβλητική και αναμφισβήτητη. Τη φωτογράφισα για να τη δείτε κι εσείς και να μην ψάχνετε πια για άλλον ορισμό. Όταν σας ρωτάνε, να λέτε: «Πατριαρχία είναι τέσσερις άντρες, ψημένοι από τη ζωή, σε μια επαρχιακή ταβέρνα, σιωπηλοί και συνοφρυωμένοι, να κοιτάζουν και να δοξάζουν το πουλί τους στημένο στο κέντρο του εορταστικού τραπεζιού». Άμα δεν το πιάσουν με τη μία, μπορείτε να τους δείξετε τη φωτογραφία μου.
Καλή απόλαυση και καλή Σαρακοστή!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απεβίωσε κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής στην Αθήνα
Χτύπησε τον 24χρονο με δύο μαχαίρια
Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στη 45χρονη
Παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτήτρια σε υπόγεια διάβαση
Επιχειρούν για δεύτερη ημέρα πυροσβέστες
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού
«Ο 43χρονος ήταν στο επίκεντρο των αρχών από τα πρώτα 24ωρα»
Καλά στην υγεία του το νεογνό
Πώς οι αλγόριθμοι αποκάλυψαν αδήλωτα έσοδα σε μεσίτες και κατασκευαστές
Ποια είναι τα βασικά αιτήματα
διαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν συνομιλίες
Η τοξική αρρενωπότητα και οι ρίζες της γυναικοκτονίας
Η σχέση δικαίου και δημοκρατίας, οι κίνδύνοι και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, και γιατί θεωρεί ότι οι σύγχρονες «μηχανές-μαντεία» χρειάζονται επειγόντως κανόνες και δημόσια λογοδοσία.
Υπέρ της απαλλαγής της ηθοποιού τάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας
Τι έλεγε ο 43χρονος στην γυναίκα του 1,5 ώρα πριν συλληφθεί για την δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.