- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
H Zoubourlou έχει την πιο γλυκιά ταράτσα της πόλης
Φοβερά γλυκά και δροσερά cocktails στην καινούργια ταράτσα του κέντρου
Στην ταράτσα της Zoubourlou στου Ψυρρή θα βρεις ακαταμάχητα γλυκά και ωραία cocktails
Όταν, πριν ένα χρόνο περίπου, άνοιξε αυτό το γλυκοπωλείο με το χαριτωμένο όνομα και τα παραδεισένια γλυκά, οι γλυκατζήδες της Αθήνας κάναμε πάρτι. Τι σοκολατόπιτες, τι πάστες φοβερές, τι σοκολατένιους πύργους (στο Bueno Lover αναφέρομαι) και προφιτερόλ ονειρεμένο! Και από δίπλα να ακολουθούν τα μελιστάλαχτα σιροπιαστά, ο μπακλαβάς, το γαλακτομπούρεκο, η πορτοκαλόπιτα, το κιουνεφέ κι οι άλλες αμαρτωλές ιστορίες, μια που η Zoubourlou κινείται ανάμεσα στην παράδοση των πολίτικων γλυκών και στη φινέτσα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Όλα αυτά, είναι όμως λίγο-πολύ γνωστά. Το (ακόμα καλά κρατημένο) μυστικό είναι ότι η Zoubourlou στις αρχές Ιουλίου απέκτησε τη δική της, πανέμορφη ταράτσα. Με ρομαντικούς φανοστάτες, ντελικάτα τραπεζάκια, πρασινάδες, τη θέα της γραφικής πλατείας από κάτω και μια εντυπωσιακή τοιχογραφία να κλέβει την παράσταση.
Σε αυτή τη ρομαντική ταράτσα, θα έρθεις φυσικά για τα γλυκά, αλλά όχι μόνο… Το σκηνικό σε σπρώχνει σχεδόν να δοκιμάσεις και κάποιο από τα δροσερά cocktails του καταλόγου, που δεν είναι καθόλου αμελητέα. Εγώ διάλεξα το “Granmas Gift” (τζιν με αρωματικά βότανα και βανίλια, χυμό λεμονιού, μαστίχα και σύκο) που ήρθε σερβιρισμένο μαζί με μια νοσταλγική κουταλιά υποβρύχιο… Εκτός από cocktail, θα βρεις και μια μικρή λίστα κρασιών, αλλά και κάποια αποστάγματα.
Για να συνοδέψεις το ποτό σου, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις χειροποίητες πίτες ημέρας. Ανάμεσα στην κοτόπιτα, τη σπανακόπιτα, την τυρόπιτα, την κιμαδόπιτα και την ντοματόπιτα, προτίμησα την τελευταία, μια που δεν τη συναντώ συχνά ως επιλογή. Ήρθε πληθωρική, με πλούσια γέμιση και ακαταμάχητο φύλλο, μια σωστή ζουμπουρλού!
Είναι κοινό μυστικό πως οι αθηναίοι το καλοκαίρι «κυνηγούν» τις ταράτσες της πόλης τους. Λίγο το δροσερό αεράκι που σώζει τις καυτές μέρες, λίγο η θέα στον ουρανό και τα cocktails, δεν θέλει και πολύ για να πιστέψεις ότι κάνεις διακοπές. Έστω και αν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Η Zoubourlou είναι μια τέτοια ταράτσα, μια ταράτσα με όλες τις προδιαγραφές για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι (εδώ να πω ότι υπάρχουν βλέψεις να λειτουργήσει και τον χειμώνα). Μόνο που επιπλέον έχει και θεϊκά γλυκά… 12 points!
Αισχύλου 4, Ψυρρή, 210 3314854, Fb: @zoubourlou
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.