- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καινούργιο Bon Bon Fait Maison στο Σύνταγμα
Ο Κρίτων Πουλής ήρθε με όλα τα γλυκά του στο κέντρο της πόλης
Ο Κρίτων Πουλής ανοίγει καινούργιο Bon Bon Fait Maison στην οδό Πετράκη, στο Σύνταγμα
Οι καιροί αλλάζουν και στο σημείο που βρισκόταν το παλαιοπωλείο της οδού Πετράκη, του Τάσου Πολάτογλου*, μεσοτοιχία με το wine bar Heteroclito, ανοίγει ice cream parlor “Bon Bon Fait Maison”, του Κρίτωνα Πουλή που όλες οι νεράιδες μου λένε ότι κάνει εξαιρετικά παγωτά και γλυκά -γαλλικής εκδοχής που είναι πιο ανάλαφρα από τα ιταλικά!
Μέχρι τώρα, θα έπρεπε κανείς να πάει στα όρη και στα άγρια βουνά για να τα δοκιμάσει. Κύθηρα στην αρχή, μετά Μύκονος και μετά στον Πειραιά όπου τα τελευταία χρόνια άνοιξε και ένα καινούργιο concept, laboratorio και atelier έρευνας και παραγωγής γλυκών. Με αυτά και με αυτά, τα γλυκά του εξακολουθούν να παραμένουν δυσπρόσιτα στο ευρύ κοινό.
Στα μεν δύο πρώτα – ιδιαίτερα στη Μύκονο θα έπρεπε να μαζεύεις λεφτά από τον χειμώνα για να πας να τα δοκιμάσεις, στο δε εργαστήριο του Πειραιώς, πώς να πας, πώς να έρθεις, μας φαινόταν βουνό. Άσε που αν πας, κινδυνεύεις να χαθείς και να σε βρουν μετά από μήνες…
Κατά πως φαίνεται, ο Κρίτων Πουλής, έχει τρομερό ταλέντο. Εκτός πολλών άλλων τίτλων που δεν σας τους αναφέρω για να μην σας κουράσω, είναι μαθητής του μεγάλου μαιτρ της γαλλικής ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé, που είναι και ο αγαπημένος μου ζαχαροπλάστης! Τους σκοτεινούς μήνες του lock down, με έβγαλε από βαθιά depression κρατώντας μου συντροφιά με τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής που παρακολουθούσα ανελλιπώς και που ανέβαζε στην σελίδα του στο instagram!
Το χρυσό παιδί της ζαχαροπλαστικής λοιπόν, με τα παγωτά, τα γλυκά (το καλύτερο Cannelés de Bordeaux της πόλης), τις κρέπες και τις γαλέτες του (με αλεύρι φαγόπυρου όπως στη μακρινή Βρετάνη και ουχί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις), ανεβαίνει πανηγυρικά στο κέντρο της πόλης και οι κάτοικοι του, ενωμένοι σε μια γροθιά, περιμένουμε με αγωνία τα θυρανοίξια…
(*Ο κύριος Τάσος δεν άντεξε την αύξηση του ενοικίου και αναγκάστηκε να κλείσει το παλαιοπωλείο του, αλλά περνάει καθημερινά από την περιοχή για να ταΐσει τα αδέσποτα γατιά, που είχε υιοθετήσει..)
Vive la France λοιπόν ημέρα που είναι!
Bon Bon Fait Maison Πετράκη 30, 10563 Αθήνα, Μητρόπολις, www.bonbonfaitmaison.gr
Ανοίγει οσονούπω…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.