- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Pancake Cereal: το νέο μαγειρικό viral trend είναι κολασμένο
Και πανεύκολο να το φτιάξεις για πρωινό
Pancake Cereal: το νέο trend στο Tik Tok και το Instagram της παγκόσμιας καραντίνας
Ενώ εμείς σιγά-σιγά επιστρέφουμε σε ρυθμούς που θυμίζουν φυσιολογική ζωή, πολλές είναι οι χώρες που βρίσκονται ακόμα σε αυστηρή καραντίνα και χρειάζεται να βρουν δημιουργικούς τρόπους να περάσουν την ώρα τους. Πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό; Με μαγειρικά πειράματα και συνήθως αρκετούς υδατάνθρακες. Έχουμε δει ένα τεράστιο μέρος του διαδικτύου να ψήνει ψωμιά και banana breads, να προσπαθεί να μιμηθεί τις τηγανητές φτερούγες του αγαπημένου του φαστφουντάδικου αλλά και να επινοεί δικές του συνταγές, όπως το περιβόητο dalgona coffee. Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για λιχουδιές πρωινού και brunch και έτσι η νέα μόδα που φαίνεται να κατακτάει το Tik Tok και το Instagram είναι ιδιαίτερα αγαπητή ανάμεσα στους γλυκατζήδες αυτού του κόσμου. Να σας γνωρίσουμε λοιπόν τα Pancake Cereal.
Διότι αν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τρως pancakes, είναι να τρως pancakes δέκα-δέκα με το κουτάλι σαν να είναι δημητριακά.
Πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Ξεκίνησε φτιάχνοντας ένα μείγμα για pancakes-οποιαδήποτε συνταγή και να βρεις online θα λειτουργήσει: κλασική, vegan ή με έξτρα πρωτεΐνη, επέλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα και ξεκίνα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι πως το μείγμα σου χρειάζεται να έχει μία αρκετά υγρή όψη, αλλιώς θα σου φανεί αρκετά δύσκολο να το κουμαντάρεις όταν έρθει η ώρα να μπει στο τηγάνι. Έτσι, αν βρεθείς με κάποιο πιο παχύρρευστο batter, αραίωσέ το με γάλα ή νερό μέχρι να πέφτει με ευκολία από την κουτάλα.
Και τώρα το πιο ωραίο κομμάτι: βάλε το μείγμα σε κάποιο δοχείο το οποίο περιέχει μικρό στόμιο. Μπορεί να είναι ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ/μουστάρδας, ένα πλαστικό σακουλάκι του οποίου θα κόψεις μία μικρή γωνία με ψαλίδι, αυτοσχεδίασε. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κουταλάκι του γλυκού για αυτό το βήμα, όμως δεν θα πετύχεις το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Ζέστανε το αντικολλητικό τηγάνι σου, πρόσθεσε λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδας στον πάτο για να μην κολλάνε τα «δημητριακά» σου και στην συνέχεια ξεκίνα να τα σχηματίζεις. Θέλεις να είναι αρκετά μικρά ώστε τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε να χωράνε σε μία κουταλιά της σούπας, όμως όχι τόσο μικροσκοπικά ώστε να καίγονται πριν ψηθούν κανονικά.
Στην συνέχεια τοποθετείς το δημιούργημα σου σε ένα βαθύ, γενναιόδωρο μπολ, προσθέτεις δροσερό γάλα και οποιοδήποτε άλλο topping τραβάει η όρεξή σου και απολαμβάνεις ένα βουτυρένιο, σιροπιαστό σνακ. Ό,τι καλύτερο για τεμπέλικο πρωινό ή μεσημεριανές/βραδινές λιγούρες.
Τα pancake cereal έχουν φυσικά γίνει σουξέ ανάμεσα σε χιλιάδες χρήστες που αναζητούν εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους να απασχολήσουν τους εαυτούς τους στην κουζίνα, έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι έχουν συνηθίσει και τεράστια όρεξη. Μία παρόμοια λιχουδιά υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Ολλανδία, η οποία συνήθως μαγειρεύεται με βούτυρο και ζάχαρη και ονομάζεται poffertijes.
Εσύ έχεις σκοπό να το φτιάξεις; Αν ναι, θέλουμε να δούμε το αποτέλεσμα! Φωτογράφισε τα pancake cereal σου, ανέβασέ τα στο Instagram και κάνε tag την Taste Voice.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.