- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Love Me, μια σοκολάτα κι ένα κείμενο αφιερωμένα στον έρωτα
Ο Γιώργος Ζαρζώνης γράφει για τη σοκολάτα του
Ο Γιώργος Ζαρζώνης γράφει για τη “Love Me”, τη σοκολάτα που είναι αφιερωμένη στον έρωτα
Φωτογράφος, σοκολατοποιός, συγγραφέας, ταξιδιώτης. Ο Γιώργος Ζαρζώνης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από μία μόνο ιδιότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σοκολάτες που φτιάχνει. Οι Cocoowa δεν είναι συνηθισμένες σοκολάτες. Οι συσκευασίες τους μοιάζουν με φάκελους επιστολών, το περιτύλιγμά τους με γράμμα. Για «εξώφυλλο» έχουν και από μία φωτογραφία του Γιώργου. Παρακάτω, ο ίδιος με ένα κείμενο εξόχως ερωτικό, μιλάει για τη φωτογραφία της “Love Me”, της σοκολάτας του έρωτα!
Έρωτας· μια αξιοπρεπής συμφωνία με το διάβολο, που συνηθίζει να φοράει γόβες Prada, τις συνδυάζει χρωματικά με γυαλιά Lugano Diamonds και για την περίσταση κρατάει μια cocoowa wild chocolate, αυτή που ακούει στο όνομα «Love me» και χρόνια τώρα κουβαλάει στην κοιλιά της το θρυλικό ζευγάρι, όχι τον Clark Gable με την Vivien Leigh στο όσα ο άνεμος παίρνει, αλλά ένα παντοτινό δύο, που φιλιέται επιθετικά στο ερωτικό Παρίσι, μπροστά στο Αρ Ντεκό Cafe de Flore, τη στιγμή που ο Πικάσο δίνει χαμογελαστός το χέρι στο φίλο του ζωγράφο Μαρκ Σαγκάλ, την ίδια στιγμή που ο ποιητής Ζακ Πρεβέρ γράφει τα ποιήματά του πάνω σε καταλόγους φαγητού και χαρτοπετσέτες και μέσα σε αυτό το μηδαμινό κλάσμα του χρόνου η όμορφη Georgia του εξωφύλλου αφήνεται στην αγκαλιά, στο πρωινό φιλί του Augustin, βάλσαμο της νύχτας που πέρασε μαζί του όταν τη συνάντησε στη λευκή της κάμαρα, κρατώντας όχι τριαντάφυλλα και ακριβά κοσμήματα στα χέρια, αλλά μια τυλιγμένη σε χαρτί γραφής σοκολάτα γάλακτος, ποτισμένη με το maca των Ίνκα, τροφή που δινόταν στους στρατιώτες πριν μπουν στη μάχη, τροφή που κουβαλούσε η γλυκιά θεραπεία και μεγάλωσε τη νύχτα τους, κορύφωσε την έτσι κι αλλιώς υψηλή libido της G...για να της μείνει έτσι αξέχαστη η νύχτα που ο Augustin, επιτέθηκε στο κορμί της, σαν ιθαγενής ξεχασμένος στις ακτές του Baracoa, και της κατάφερε πολλά επαναληπτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση, χτυπήματα πίσω από την πλάτη, με τα σφιχτά γεροδεμένα του χέρια τα γεμάτα με τα καστανά της φρεσκοβαμμένα μαλλιά, μέχρι που ο ήρωας κέρδισε εξολοκλήρου τον αγώνα, μέχρι που εκείνη έλιωσε στα υγρά σεντόνια του λευκού κρεβατιού, μέχρι που η νύχτα έγινε πρωί και με την καλημέρα τους στην πόρτα οι διπλανές κυρίες, με την χαμογελαστή τους καλημέρα, επιβεβαίωσαν διακριτικά ότι ο ύπνος τις συνάντησε, μετά τη λήξη του τριάθλου, την ώρα που τα δύο κορμιά λύθηκαν, απλώθηκαν γυμνά στην επίγευση της σοκολάτας, αυτής που κουβαλάει στην κοιλιά ένα θρυλικό ζευγάρι και τον τίτλο Love me..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.