- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων ξανά στην Αθήνα
Ο Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το καινούργιο του project «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism
Η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει στην Αθήνα 24-26 Ιανουαρίου
Αύριο, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η ΕΞΠΟΤΡΟΦ*, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, επιστρέφει ξανά στην Αθήνα για 7η χρονιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν περισσότερους από 350 έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα σπάνια προϊόντα τους (ανάμεσά τους και 27 ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία που καλλιεργούν με αρχαίους ελληνικούς σπόρους), να παρακολουθούσουν live cooking από διάσημους σεφ, αλλά και masterclasses από επαγγελματίες sommelier και σεφ.
Ανάμεσα στα πολλά καινούργια πράγματα που θα δούμε σε αυτή τη γιγαντιαία έκθεση, και ένα καινούργιο, πολλά υποσχόμενο project. Στα περίπτερα Β166- Β168 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism». O εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος, Γιώργος Πίττας είναι γνωστός από το Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το συγγραφικό του έργο στον χώρο της γαστρονομίας, αλλά και μέσα από το site του “Greek Gastronomy Guide”. Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ o Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει τη δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας, τη φιλοσοφία του project, την ταυτότητά του, το σχέδιο δράσης του και τους ανθρώπους που το αποτελούν.
Στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων οι επισκέπτες θα γευτούν προϊόντα και τοπικές κουζίνες, αλλά κυρίως θα γνωρίσουν τους ανθρώπους κάθε μικρής ή μεγάλης τοπικής γαστρονομίας και την ιστορία πίσω από αυτούς. Επιπλέον, στη γαστρονομική σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», στον χώρο της έκθεσης, με παρουσιαστές τον Κωνσταντίνο Μπουγιούρη, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την Εύα Παρακεντάκη, εννιά Γαστρονομικές Κοινότητες θα παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά εδέσματα της περιοχής τους με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 24-1-2020
11.45-12.00 Σκιάθος
14.45-15.00 Πήλιο
19.00-19.15 Kερκίνη
Σάββατο 25-1-2020
11.45-12.00 Αμοργός
14.45-15.00 Νεμέα
16.45-17.00 Ζαγόρι
19.00-19.15 Ρόδος
Κυριακή 26-1-2020
11.45- 12.00 Νάουσα
18.00-18.15 Κέρκυρα
*Η 7η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθεί στο Helexpo Μαρούσι από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου (Ώρες Λειτουργίας: 10.00-20.00). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.