- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
3 συνταγές για να γίνεις ο bartender της παρέας
Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;
Τρεις συνταγές κοκτέιλ για να γίνεις ο αγαπημένος μπαρτέντερ της παρέας σου
Το καλοκαίρι πέρασε και στο μυαλό μας η μάχη ανάμεσα στα θερινά πάρτι και στη χειμωνιάτικη ή αποκαλοκαιριάτικη ρουτίνα είναι μεγάλη. Τον Σεπτέμβριο, μήνα προσαρμογής, η σκέψη μας ισορροπεί από την διασκέδαση με όσους αφήσαμε πίσω τον Αύγουστο από τη μια πλευρά και τις υποχρεώσεις από την άλλη. Στην ίδια ζυγαριά και το πρόγραμμα γυμναστικής που πλέον πρέπει να επανεκκινήσει. Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;
Οι πρώτες μαζώξεις έχουν ξεκινήσει και αν το σκηνικό με τα κοκτέιλ στην παραλία θες να μεταφερθεί αυτήν την φορά στην Αθήνα, με την παρέα σου, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις συμβουλές μας και να γίνεις ο bartender της παρέας σου. Μάθε τρεις απλές συνταγές και φώναξέ τους όλους στο σπίτι!
The Bulldog G&T
Καθώς οι περισσότεροι καλώς ή κακώς, προτιμούν το Gin και την Vodka, θα πρέπει να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι έτσι ώστε να δημιουργήσεις τα πιο στάνταρ ποτά. Το κλασικό Gin Tonic είναι οπωσδήποτε ένα από τα ποτά που πρωταγωνιστούν σε κάθε πάρτι και σίγουρα πρέπει να το λάβεις υπόψιν. Το Bulldog G&T είναι μια παραλλαγή του που αρέσει αρκετά στους φαν του τζιν με την διαφορά στο γαρνίρισμα να είναι καθοριστική!
Πώς λοιπόν θα κάνετε τον αγαπημένο συνδυασμό gin και tonic λίγο πιο ξεχωριστό; Πέρα από Bulldog Gin και Schweppes Aromatic Tonic, αν προσθέσετε τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο, τότε θα διαπιστώσετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αισθητά διαφορετικό και σίγουρα πιο γευστικό.
- Bulldog Gin
- Schweppes Aromatic Tonic
- Γαρνίρισμα με τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο
Mojito
Το τροπικό κοκτέιλ αποτελεί must για κάθε μπαρτέντερ που σέβεται τον εαυτό του και αν θέλετε να βάλετε το κάτι extra ώστε να ξεχωρίσετε, τότε μπορείτε να το φτιάξετε κάπως πιο ελαφρύ. Υπάρχει ένας αρκετά φυσικός τρόπος το μοχίτο όπως το έχουμε συνηθίσει να πάρει έναν πιο φυσικό τόνο και μαζί πιο υγιεινό.
Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη, λιώνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια από καρπούζι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και Schweppes Soda Water. Έτσι, έχουμε φτιάξει ένα κοκτέιλ με σχεδόν τις μισές θερμίδες από το κανονικό και ίσως ακόμη πιο δροσιστικό.
- Brugal Rum
- Schweppes Soda Water
- Χυμός Lime
- Χυμός Καρπούζι
- Γαρνίρισμα με δυόσμο
Paloma
Άλλο ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται γρήγορα και πανεύκολα για τους λάτρεις της τεκίλας αυτήν την φορά. Τι απαιτείται; Για το Paloma απαιτούνται 60 ml El Jimador Blanco και συμπλήρωμα από το viral Schweppes Pink Grapefruit, που τονίζει τον έντονο χαρακτήρα του κοκτέιλ, κάνοντάς το πιο δροσιστικό, και φυσικά χρωματιστό, ενώ αν προσθέσεις και 8 ml χυμό lime, τότε το κάνετε ακόμη πιο ευκολόπιοτο.
- El Jimador Blanco 60ml
- Schweppes Pink Grapefruit
- Χυμός Lime
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.