Θεματα

5 street food που δεν ήξερες ότι μπορείς να φας περπατώντας

Γιατί οι σεφ ξέρουν: το καλοκαίρι τρώγεται στον δρόμο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 706
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pasta on the go
Pasta on the go

5 street food που πρέπει να δοκιμάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτή την πόλη που αγαπάει τις βόλτες όσο τίποτα, οι σεφ έχουν βάλει τα δυνατά τους να μαγειρέψουν και να σερβίρουν σχεδόν τα πάντα στη street food εκδοχή τους. Γιατί οι σεφ ξέρουν: το καλοκαίρι τρώγεται στον δρόμο.

Μακαρόνια με κιμά

Δηλαδή όχι μόνο μακαρόνια με κιμά, αλλά ό,τι σάλτσα και ζυμαρικό βάλεις με το μυαλό σου. Στο Pasta on the go (Θεμιστοκλέους 1, Ομόνοια, 2103801660) πρώτα επιλέγεις το είδος ζυμαρικού που θες (spaghetti, linguine, tagliatelle, penne ή gnocchi). Έπειτα διαλέγεις τη σάλτσα της αρεσκείας σου (θα βρεις πολλές προτάσεις, αλλά μπορείς ακόμα να συνθέσεις και τη δική σου). Και είσαι έτοιμος να… φύγεις. Είναι τέλεια η μακαρονάδα, αλλά δεν βρίσκεται στο πιάτο. Αντίθετα σε αναμένει σε χάρτινη συσκευασία, ειδικά μελετημένη για να την κατασπαράξεις… περπατώντας.

Pasta on the go

Κάτι gourmet σε τορτίγια
Τις αγαπάμε τις τορτίγιες. Είναι νόστιμες, είναι χορταστικές και μπορούν να κλείσουν μέσα τους τον κόσμο όλο. Ο σεφ Βαγγέλης Μπουχέλος όμως στο The Wrap (Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι, 2103646750) έχει πάει το κεφάλαιο «τορτίγια» σε άλλο επίπεδο. Η ιδέα του; Να μεταμορφώσει τα πιάτα ενός gourmet εστιατορίου στη street food εκδοχή τους. Έτσι θα βρεις σε wrap από brisket και angus burger μέχρι ταλιάτα κοτόπουλου και black pork.

The Wrap

Χαβανέζικο σούσι
Σολομός, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, crispy onions, nori, soy-seame sauce. Ή αλλιώς… O’ ahu, μία από τις best seller συνταγές του Poke (Πετράκη 7, Σύνταγμα, 2103226653), που άνοιξε πριν μερικά χρόνια για να σου δώσει χαβανέζικο sushi στο χέρι. Το χαβανέζικο sushi δεν έχει την ίδια όψη με το sushi που ξέρεις, έχει όμως τις ίδιες βασικές αρχές: ρύζι και ωμό ψάρι. Και τρώγεται ευχάριστα σε μια βόλτα στην Ερμού.

Poke

Μια πάπια
Όχι πάπια ό,τι κι ό,τι. Πάπια χόιζιν με ρύζι στον ατμό, πάπια stir fry, πάπια στη σαλάτα, στα rolls, στο bao ή στο burger σου. Πάπια παντού, ξεροψημένη, τραγανή και ακαταμάχητη. Το Peking Duck (Πανόρμου 105, 2106921344) φέρνει την κουζίνα της Αυτοκρατορικής Κίνας στα στενά των Αμπελοκήπων και –προφανώς– βάζει την πάπια πρωταγωνιστή.

Peking Duck

Μαριδάκι τηγανητό
Με μότο το σουξεδιάρικο «Ψαράκι στο Χωνάκι», ο Ζήσης (Αθηναΐδος 3, 2103211152) έφερε την απελευθέρωση του ελληνικού fish and chips. Μπακαλιάρος τηγανητός και μαριδάκι, καλαμαράκι, γαβράκι, γαριδάκι… όλα σε ωραιότατο χωνάκι για να τα τσιμπολογάς περπατώντας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ