- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
5 street food που δεν ήξερες ότι μπορείς να φας περπατώντας
Γιατί οι σεφ ξέρουν: το καλοκαίρι τρώγεται στον δρόμο
5 street food που πρέπει να δοκιμάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Σε αυτή την πόλη που αγαπάει τις βόλτες όσο τίποτα, οι σεφ έχουν βάλει τα δυνατά τους να μαγειρέψουν και να σερβίρουν σχεδόν τα πάντα στη street food εκδοχή τους. Γιατί οι σεφ ξέρουν: το καλοκαίρι τρώγεται στον δρόμο.
Μακαρόνια με κιμά
Δηλαδή όχι μόνο μακαρόνια με κιμά, αλλά ό,τι σάλτσα και ζυμαρικό βάλεις με το μυαλό σου. Στο Pasta on the go (Θεμιστοκλέους 1, Ομόνοια, 2103801660) πρώτα επιλέγεις το είδος ζυμαρικού που θες (spaghetti, linguine, tagliatelle, penne ή gnocchi). Έπειτα διαλέγεις τη σάλτσα της αρεσκείας σου (θα βρεις πολλές προτάσεις, αλλά μπορείς ακόμα να συνθέσεις και τη δική σου). Και είσαι έτοιμος να… φύγεις. Είναι τέλεια η μακαρονάδα, αλλά δεν βρίσκεται στο πιάτο. Αντίθετα σε αναμένει σε χάρτινη συσκευασία, ειδικά μελετημένη για να την κατασπαράξεις… περπατώντας.
Κάτι gourmet σε τορτίγια
Τις αγαπάμε τις τορτίγιες. Είναι νόστιμες, είναι χορταστικές και μπορούν να κλείσουν μέσα τους τον κόσμο όλο. Ο σεφ Βαγγέλης Μπουχέλος όμως στο The Wrap (Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι, 2103646750) έχει πάει το κεφάλαιο «τορτίγια» σε άλλο επίπεδο. Η ιδέα του; Να μεταμορφώσει τα πιάτα ενός gourmet εστιατορίου στη street food εκδοχή τους. Έτσι θα βρεις σε wrap από brisket και angus burger μέχρι ταλιάτα κοτόπουλου και black pork.
Χαβανέζικο σούσι
Σολομός, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, crispy onions, nori, soy-seame sauce. Ή αλλιώς… O’ ahu, μία από τις best seller συνταγές του Poke (Πετράκη 7, Σύνταγμα, 2103226653), που άνοιξε πριν μερικά χρόνια για να σου δώσει χαβανέζικο sushi στο χέρι. Το χαβανέζικο sushi δεν έχει την ίδια όψη με το sushi που ξέρεις, έχει όμως τις ίδιες βασικές αρχές: ρύζι και ωμό ψάρι. Και τρώγεται ευχάριστα σε μια βόλτα στην Ερμού.
Μια πάπια
Όχι πάπια ό,τι κι ό,τι. Πάπια χόιζιν με ρύζι στον ατμό, πάπια stir fry, πάπια στη σαλάτα, στα rolls, στο bao ή στο burger σου. Πάπια παντού, ξεροψημένη, τραγανή και ακαταμάχητη. Το Peking Duck (Πανόρμου 105, 2106921344) φέρνει την κουζίνα της Αυτοκρατορικής Κίνας στα στενά των Αμπελοκήπων και –προφανώς– βάζει την πάπια πρωταγωνιστή.
Μαριδάκι τηγανητό
Με μότο το σουξεδιάρικο «Ψαράκι στο Χωνάκι», ο Ζήσης (Αθηναΐδος 3, 2103211152) έφερε την απελευθέρωση του ελληνικού fish and chips. Μπακαλιάρος τηγανητός και μαριδάκι, καλαμαράκι, γαβράκι, γαριδάκι… όλα σε ωραιότατο χωνάκι για να τα τσιμπολογάς περπατώντας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.