Όλα όσα θες να μάθεις για το 4ο Athens Street Food Festival
Η μεγαλύτερη γιορτή του street food επιστρέφει στην Αθήνα
Για εννιά μέρες (10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) οι foodies συναντιούνται ξανά στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο 4ο Athens Street Food Festival
Μπιφτέκια τσιτσιρίζουν στη σχάρα. Αργότερα θα βρουν τη θέση τους ανάμεσα σε φρεσκοψημμένα brioche. Λίγο πιο ‘κει πέντε διάσημοι σεφ ετοιμάζουν το σουβλάκι των ονείρων σου. Ψάχνεις για γλυκό και ξαφνικά εμφανίζεται το τέλειο, χειροποίητο gelato. Όχι, δεν είναι όνειρο. Είναι η πιο πετυχημένη γιορτή φαγητού που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε αυτή την πόλη. Και μετά από όσα έχουμε δει (και φάει) τα προηγούμενα τρία χρόνια, ξέρουμε ότι και φέτος έχουμε πολλούς, νόστιμους λόγους να περιμένουμε το 4ο Athens Street Food Festival.
Για τρία τριήμερα και εννιά μέρες (10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι γίνεται ξανά το σημείο συνάντησης για όλους τους foodies εκεί έξω. Αυτή τη φορά, το φεστιβάλ εμπλουτίζεται, ταξιδεύει και ξεσηκώνει γεύσεις του... δρόμου από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την Κούβα και το Μεξικό έως την Κίνα και την Ινδία, από την Τζαμάικα και τη Χαβάη μέχρι την Ελλάδα και τη Βραζιλία, δεν υπάρχει καμία street food λιχουδιά που να μην σε περιμένει να τη δοκιμάσεις.
Από τη μεγάλη γιορτή δεν λείπουν βέβαια οι διάσημοι chefs. Άλλωστε, “street food” δεν σημαίνει ούτε πρόχειρο, ούτε γρήγορο. Σημαίνει κάτι (πολύυυ) νόστιμο που τρως στον δρόμο. Θεωρία που απέδειξαν πέντε από τους πιο λαμπρούς chefs της χώρας (Κλεομένης Ζουρνατζής, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος) όταν άνοιξαν το Hoocut. To σουβλάκι της υψηλής γαστρονομίας (με πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, απλές τεχνικές και μαγειρική σκέψη) προφανώς και θα βρίσκεται στο Athens Street Food Festival. Όπως και ο Βασίλης Σπόρος, ο σεφ του Po’ Boys που πρώτος σύστησε στο αθηναϊκό κοινό τη μαγεία του αυθεντικού BBQ. Εκτός από τα πιάτα-σουξέ του Po’ Boys (Brisket Burger, Pulled Pork Po’ Boy, Pork Belly Po’ Boy), o Βασίλης Σπόρος φέρνει επίσης μαζί του τα ολοκαίνουργια burgers του που θα ψήνει μπροστά στα μάτια σου σε κλειστό ξυλόφουρνο.
Τα ονόματα γνωστών σεφ δεν εξαντλούνται εδώ. Οι Γωγώ Δελογιάννη, Γιώργος Μακρής, Χάρης Μπονάνος, Γαβριήλ Νικολαΐδης, Παύλος Σάφτης, Θάνος Στασινός, Στάθης Χρηστίδης και Vital Hyka θα εμφανιστούν με τα δικά τους pop-up stores και μοναδικές γεύσεις αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Athens Street Food Festival.
Υπάρχουν δύο τρόποι να το ζήσεις όλο αυτό: 1. Μπαίνεις εδώ, βλέπεις αναλυτικά όλες τις συμμετοχές, διαλέγεις αυτές που σε ενδιαφέρουν πιο πολύ και πας οργανωμένος. 2. Δεν βλέπεις τίποτα, δεν ακούς τίποτα, δεν διαβάζεις τίποτα και εμφανίζεσαι την πρώτη μέρα του φεστιβάλ (10 Μαΐου) με άδειο στομάχι. Είτε ακολουθήσεις τον πρώτο δρόμο, είτε τον δεύτερο, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: πρώτα περνάμε από όλα τα περίπτερα με αυτοσυγκράτηση (σημαντικό), έπειτα δοκιμάζουμε ότι μας τράβηξε πιο πολύ την προσοχή (ή τη μύτη).
Info
Πρόγραμμα
Παρασκευή: 17.00 – 01.00
Σάββατο: 12.00 – 01.00
Κυριακή: 12.00 – 00.30
Είσοδος: €2,5
τηλ. 2109636489
www.athensstreetfoodfestival.gr, Fb: Athens Street Food Festival
*H Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.