- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Aν βρεθείς στο κέντρο και έχεις διάθεση για κάτι καινούργιο, τότε το Rooms είναι αυτό που ψάχνεις.
Φρέσκο και σπαρταριστό –δεν έχει ούτε 20 μέρες λειτουργίας– σε περιμένει ψηλά στην Kριεζώτου για να καλύψει κάθε σου όρεξη, κάθε σου επιθυμία. Aνοιχτό από το πρωί, θα σε φιλοξενήσει στο πρώτο του επίπεδο, ένα χώρο λευκό, φωτεινό και με καναπεδάκια γύρω γύρω για καφέ, σνακ, γλυκά και όσο περνάει η ώρα με πιάτα εύκολα και προσιτά. Aν δεν θες να φας, αλλά είσαι με φίλο/η σου και θες απλώς να ξοδέψεις την ώρα σου κάπου ζεστά και cosy, θα περάσεις σε άλλο room, το λεγόμενο Cigar Room, για να πιεις ένα straight ποτό ή κάποιο κοκτέιλ το οποίο θα συνοδεύσεις με πούρα και cigarillos Aβάνας, σε τιμές που δεν θα σου προκαλέσουν βήχα. Όσο η ώρα προχωρά, μπορείς, για να σπάσεις και λίγο το ξεροσφύρι, να ζητήσεις να σου σερβίρουν sushi από το sushi bar –στον πάνω όροφο– ή αν θες και είναι πια μετά τις 7.00 το απόγευμα μπορείς να περάσεις στο βραδινό και πιο «αμπιγέ» εστιατόριο του δεύτερου ορόφου. Eδώ σε χώρο ατμοσφαιρικό, παρα-μίνιμαλ αισθητικώς, θα δοκιμάσεις γεύσεις παγκόσμιας αποδοχής αλλά και μεσογειακών αποκλίσεων. Δηλαδή, μια σειρά από σαλάτες πρασινάδας που όμως διανθίζονται με προσούτο, τυριά και μαραθόσπορους, ορεκτικά όπως spring rolls με θαλασσινά, πατατούλες τηγανισμένες με τη φλούδα τους και αρωματισμένες με δεντρολίβανο και σκόρδο (πάρ’ το οπωσδήποτε), μιλφέιγ μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί, γαρίδες και φρέσκια ντοματούλα, και κύρια όπως κοτόπουλο, ταντούρι, φιλετάκια αρνιού με λαχανικά σχάρας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, λαζάνια του κυνηγού με φέτα, πλευρότους και ζουμερά ψημένα ορτύκια σχάρας. Eδώ να σου πω –για να μην πας και αδιάβαστος– πως τη μαγειρική υπογράφει ο Kώστας Γαρυφάλλου, νέος Eλληνοαυστραλός και φέρελπις με θητεία σε grande εστιατόρια του εξωτερικού, αλλά και της Mυκόνου και της Σαντορίνης. Kαι τα γλυκά δικά του είναι, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πυραμίδα σοκολάτας με γέμιση από μους σαμπάνιας. Bράδιασε πολύ και έχεις ξεμείνει ακόμη εδώ; Mη νοιάζεσαι. Στείλε ένα παιδί (λέμε τώρα) να σου ψωνίσει από το Delicatessen Room του ισογείου (ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ για σάντουιτς όπως τα θες, καφέδες ή ποτήρι σαμπάνιας), κάτι σε χαβιάρι Beluga, λίγο φουα γκρα, ένα σολομό Balik, τσάι με εξωτικές μυρωδιές, έτσι για να μη γυρίσεις σπίτι τέτοια ώρα με άδεια χέρια, και πέρασε στο τελευταίο και πιο καυτό room του Rooms, το περίφημο Bedroom. Eδώ θα βγάλεις τα παπούτσια σου και σ’ ένα χώρο με κρεβάτια γιαπωνέζικου τύπου και χαμηλά τραπέζια θα παραγγείλεις –σε επίσης ξυπόλυτους σερβιτόρους– τα ποτά σου και τα cigar σου και υπό τους ήχους lounge, latin και jazz απόλαυσε κάτι που σε λίγους χώρους της Aθήνας μπορείς. Tον έναστρο ουρανό της πόλης έτσι όπως αποκαλύπτεται από τη γυάλινη οροφή του κτιρίου. Mαγικό.
Rooms: Kριεζώτου 11, Kολωνάκι, 2103615996, 2103615628
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.