Δοκιμάσαμε το 4ο είδος σοκολάτας και το βρήκαμε πολύ... ροζ
Τη λένε Ruby κι έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Σοκολατάκια σε κάθε σχήμα παρατεταγμένα και πασπαλισμένα με ξηρούς καρπούς, χρωματιστή τρούφα, φρούτα. Είναι όλα τόσο ροζ που μοιάζουν με ζαχαρένιο ηλιοβασίλεμα. Όχι, δεν θέλω να τα φωτογραφίσω. Θέλω να τα φάω. Κι ας τα φωνάζουν “Ruby”.
Σχεδόν ένα χρόνο πριν ο κόσμος ξύπνησε και έμαθε μια μεγάλη είδηση: μια νέα σοκολάτα είχε ανακαλυφθεί. Ήταν ροζ, φωτογενής και αποφάσισαν να τη βαπτίσουν “Ruby”. Το ροζ χρώμα δεν οφείλεται σε καμία χρωστική. Οφείλεται στους κόκκους κακάο ruby που ευδοκιμούν στη Βραζιλία, στο Εκουαδόρ και στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι κόκκοι αυτοί δεν είναι σαν όλους τους άλλους. Αυτό που τους διαφοροποιεί είναι ένα ελαφρώς κόκκινο χρώμα. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια έρευνας ώστε να καταλάβει η ανθρωπότητα ότι αυτοί οι κόκκοι κρύβουν κάτι το διαφορετικό, να ανακαλύψει την κατάλληλη μέθοδο διαλογής και επεξεργασίας και τελικά να καταφέρει να δημιουργήσει το 4ο είδος σοκολάτας. Μετά τη μαύρη, τη λευκή και τη σοκολάτα γάλακτος, ιδού κόσμε και μια ροζ σοκολάτα.
Μια Πέμπτη βράδυ τα ζαχαροπλαστεία Fresh επί της Συγγρού βάφτηκαν ροζ. Εδώ θα έκανε το ντεμπούτο της η Ruby RB1 για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Βελγική εταιρεία Callebaut. H Callebaut που για περισσότερα από 100 χρόνια παράγει σοκολάτα στην καρδιά του Βελγίου, χρειάστηκε μια δεκαετία ερευνών για να δημιουργήσει την τέλεια σοκολάτα Ruby, εκείνη που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των chefs.
Αλλά, επιτέλους, τι γεύση έχει; Βουτάω ένα ροζ, στρουμπουλό σοκολατάκι και στα αλήθεια δεν ξέρω και εγώ τι περιμένω όταν το βάζω στο στόμα μου. Δαγκώνω. Ναι, είναι σοκολάτα, αλλά στάσου μισό λεπτό… Είναι μια τόσο πολύ διαφορετική σοκολάτα. Φρουτώδης, αρκετά όξινη, εντελώς μυστήρια. Αλλά ωραία μυστήρια!
Πάνω που αρχίζω να σκέφτομαι ταιριαστούς συνδυασμούς, με οδηγούν σε ένα τραπέζι. Ο executive pastry chef Νεκτάριος Βουρίκης και ο chef του Fresh Μιχάλης Μερζένης σε συνεργασία με τον Krsto Radovic, ambassador chef της Callebaut σκέφτηκαν ένα περίεργο μενού για να μας δείξουν όλους τους συνδυασμούς της ροζ σοκολάτας. Μην περιμένετε μόνο ξηρούς καρπούς και φρούτα. H Ruby τα πάει μια χαρά και με ένα foie gras, με πιπεράτα τυριά, με καυτερά πιπέρια και εξωτικά μπαχαρικά.
Λένε ότι θα τη λατρέψουν οι millennials (γιατί για κάποιο λόγο το ροζ και το Instagram πάνε χεράκι-χεράκι), αλλά στα αλήθεια αυτό η Ruby κάνει για όποιον είναι πρόθυμος να ξεχνά αυτά που ξέρει, να αφήνει τις αισθήσεις του ελεύθερες και να καταλαβαίνει ότι αυτό που θεωρούσε παγιωμένο μπορεί να γεννήσει κάτι ολοκαίνουργιο και διαφορετικό. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αρχικά στα Fresh, σύντομα θα κατακτά και ολοένα περισσότερα ζαχαροπλαστεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.