- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νεκρός ο Anthony Bourdain - Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατός του
O γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής
Νεκρός βρέθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι ο γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής Anthony Bourdain. Όπως αναφέρει το CNN, o θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού. Ήταν 61 ετών.
«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν», αναφέρει το CNN και συνεχίζει: «Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήττουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένεια του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Anthony Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία για εργαζόταν στο επερχόμενο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς του στο CNN. Τον Bourdain εντόπισε αναίσθητο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο Eric Ripert στενός φίλος του και σεφ.
Το «κακό παιδί» της γαστρονομίας
Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής βοήθησε μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών εκπομπών του να διαδοθεί η κουλτούρα του φαγητού, στις αρχές του 21ου αιώνα.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και το ενδιαφέρον του για το φαγητό «γεννήθηκε» για πρώτη φορά όταν ως νεαρός ακόμα έφαγε ένα στρείδι σε ταξίδι του στη Γαλλία με την οικογένειά του. Σπούδασε στο κολλέγιο Vassar για δύο χρόνια, αλλά τελικά αποφοίτησε το 1978 από το Culinary Institute of America. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου διηύθυνε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων. Ενώ εργαζόταν ως σεφ, άρχισε να πειραματίζεται με τη συγγραφή. Τα πρώτα του μυθιστορήματα ήταν αστυνομικά: Bone in the Throat (1995) και Gone Bamboo (1997).
Το 1999 και ενώ διηύθυνε το Brasserie Les Halles, ο Bourdain δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον κλάδο της μαγειρικής με τίτλο «Don't Eat Before Reading This». Το άρθρο προκάλεσε μία έντονη δημόσια διαμάχη καθώς έφερε στην επιφάνεια άγνωστες και άσχημες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργούν τα εστιατόρια.
Ο διάσημος σεφ συνέχισε τις αποκαλύψεις για τον κόσμο των εστιατορίων στο δημοφιλές πλέον «Memoir Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly», στο οποίο έκανε και προσωπικές αναφορές ακόμα και για την μάχη που έδωσε με το εθισμό του στην ηρωίνη. Έτσι πήρε τον τίτλο του «κακού αγοριού» της γαστρονομίας.
Μετά την επιτυχία του βιβλίου του, ήρθε η σειρά της τηλεόρασης με αποκορύφωμα τη εκπομπή που τον έκανε διάσημο στο ευρύτερο κοινό «Anthony Bourdain: No Reservations» (2005–12). Αυτό το διάστημα παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Parts Unknown».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.