- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υπάρχει πιο νόστιμο, δροσερό, ζουμερό και χορταστικό φρούτο από το ροδάκινο; Αν η απάντησή σου είναι ναι, τότε μάλλον δεν θα συνεννοηθούμε σαν άτομα γιατί έμπλεξες με την μεγαλύτερη ροδακινοφάν της χώρας. Όχι μόνο μπορώ να τρέφομαι αποκλειστικά με ροδάκινα για όσο διαρκεί η εποχή τους (σε συνδυασμό με παγωτό και μακαρόνια προφανώς) αλλά τα αγαπάω τόσο πολύ που μικρότερη είχα το παρατσούκλι «ροδάκινο» εξαιτίας της εμμονής μου και της ολοστρόγγυλης φάτσας μου που θύμιζε σε σχήμα το φρούτο. Από τα πιο αστεία στιγμιότυπα της βρεφικής μου ηλικίας είναι εγώ να καταβροχθίζω ένα γινωμένο ροδάκινο με τόση λαχτάρα που όχι μόνο είχα γίνει η ίδια μούργος, αλλά είχα δημιουργήσει και μία μικρή λιμνούλα ζουμιών γύρω μου από την οποία δεν μπορούσα να ξεφύγω γιατί γλιστρούσα και έτσι προσγειωνόμουν ξανά και ξανά με γδούπο πάνω στην πάνα μου.
Ροδάκινα. Παντοτινή αγάπη.
Αναζητώντας συνταγές στο διαδίκτυο που μπορούν να μετατρέψουν αυτήν μου την αφοσίωση στο καλύτερο φρούτο του κόσμου σε κάτι ακόμα πιο νόστιμο, βρήκα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία δεν είναι όλα πίτες.
10 συνταγές με ροδάκινα που αξίζει να δοκιμάσεις:
Pavlova με ροδάκινα
Ο Άκης Πετρετζίκης (με τον οποίο έχουμε γίνει κολλητοί, δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι) έχει μία άκρως ενδιαφέρουσα και γευστική πρόταση, ότι πρέπει για επιδόρπιο μετά από ένα καλοκαιρινό τραπέζι και για το πρωινό της επόμενης ημέρας.
Συνταγή
Μαρμελάδα ροδάκινο και βερίκοκο
Μιας λοιπόν που αναφερθήκαμε στο πρωινό, τι πιο κλασσικό και διαχρονικό από ψωμί με βούτυρο και μία απίστευτη σπιτική μαρμελάδα; Αν καταφέρεις να παραμείνεις στην μία φέτα θα έχεις μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από ότι εγώ.
Συνταγή
Γρανίτα με ροδάκινο και κρασί
Ένα πιο ανάλαφρο cocktail αλλά εξίσου νόστιμο και ταιριαστό με την εποχή. Και χωρίς πολλές θερμίδες! Αν δεν βρίσκεις φράουλες, μπορείς να τις αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε μούρο και να κάνεις το ποτό όσο γλυκό ή άγλυκο επιθυμείς.
Συνταγή
Cheesecake ροδάκινο με amaretto
Tρέχει λίγο σάλιο και μόνο με το άκουσμα του συγκεκριμένου γλυκού. Ο συνδυασμός του καλύτερου φρούτου του σύμπαντος με το πιο υπέροχο γλυκό του γαλαξία είναι κάτι που δεν μπορώ εύκολα να διαχειριστώ.
Συνταγή
Σαλάτα με ροδάκινο, ξηρούς καρπούς και βαλσάμικο
Για όσους από εσάς (τους ξενέρωτους) προτιμάτε κάτι αλμυρό σε σχέση με τα γλυκα και προσέχετε και την διατροφή σας, έχουμε και σαλατίτσα!
Συνταγή
Pancakes με ροδάκινο
Eίναι δυναμίτες πρωτείνης με πάνω από 8 γραμμάρια η καθεμία και ό,τι πρέπει για επιβράβευση του εαυτού σου μετά από μια δύσκολη προπόνηση.
Συνταγή
Tούρτα με πανακότα ροδάκινο
Ο κύριος Παρλιάρος δεν είχε ολοκληρώσει. Υπόσχεται ένα πανεύκολο και άκρως καλοκαιρινό πιάτο.
Συνταγή
Cupcakes με ροδάκινο
Ένα cupcake ταιριάζει παντός καιρού.
Συνταγή
Koτόπουλο με κρεμμύδια και χυμό ροδάκινο
Μία ακόμα συνταγή για τους αλμυρούς της παρέας, έτσι ώστε να υπάρχει και σαλάτα αλλά και κυρίως πιάτο.
Συνταγή
Ροδακινόπιτα
Δική μου και δοκιμασμένη!! Θα εντυπωσιάσεις, όπου και αν την σερβίρεις.
Συνταγή
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.