- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
7 τέλεια τσουρέκια (όχι μόνο) για το Πάσχα
Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό μας για την επόμενη εβδομάδα θα είναι αφράτες φέτες τσουρεκιού με βούτυρο και μέλι
Γεμιστά, με επικάλυψη ή χωρίς, τα τσουρέκια (εντάξει, και τα σοκολατένια αυγά) είναι ο λόγος που εμείς οι γλυκατζήδες ανυπομονούμε για το Πάσχα. Ποιο κοκορέτσι και ξεροψημένες πετσούλες από το αρνί; Φέρτε σας παρακαλώ ένα σοκολατένιο τσουρέκι να καρδαμώσουμε. Εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό μας για όλη την επόμενη εβδομάδα θα είναι αφράτες φέτες τσουρεκιού με βούτυρο και μέλι. Αμήν.
Κωνσταντινίδης
Το σωστό, το παραδοσιακό, το πολίτικο τσουρέκι. Αν θες κάτι πιο…πληθωρικό, αυτό το Πάσχα μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου (custom made τσουρέκι) επιλέγοντας τη γέμιση και την επικάλυψη που θες να έχει. Σε 10 καταστήματα σε όλη την Αθήνα.
Φλέιβορ
Τσουρέκι με μαστίχα, μαχλέπι και ξύσμα από βανίλια Μαδαγασκάρης. Το κλασικό. Γιατί το μη κλασικό ξεκινάει από τη γέμιση cookies με επικάλυψη πραλίνας γάλακτος και φτάνει μέχρι την αλατισμένη καραμέλα βουτύρου με κομματάκια βάφλας. Άσ’ τα σου λέω! Ερμού & Νίκης, Σύνταγμα, 210 3237736 και σε 10 ακόμη καταστήματα σε όλη την Αθήνα.
Full Spoon
Το πιο βουτυρένιο τσουρέκι του κόσμου φτιάχνεται με μια πολίτικη μυστική συνταγή του 1935. Αν θες μπορείς να το συνδυάσεις με ζεστή σοκολάτα, καβουρδισμένο αμύγδαλο και παγωτό. Αλλά είναι εξίσου τέλειο και σκέτο. Ερμού 123, Μοναστηράκι, 216 8003006
Τάσος
Παραδοσιακό, πασπαλισμένο με φιλέ αμυγδάλου, μαστιχωτό και αφράτο σαν σύννεφο. Ο Τάσος μπορεί να είναι πασίγνωστος για την τυρόπιτα κουρού και τα νεγράκια του, το τσουρέκι του όμως είναι μυστικό σουξέ. Όσοι ξέρουν, δεν το αλλάζουν. Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 210 8943154
Κυβέλη
Ροδαλό, ζουμπουρλό, τέλειο. Η Κυβέλη εκτός από τα καλύτερα cheesecake της πόλης (χρήσιμη πληροφορία για το τέλος του πασχαλινού τραπεζιού), φτιάχνει και τέλεια τσουρέκια με μαστίχα ή τσιπς σοκολάτας. Μπορείς να το παραγγείλεις και online από το e-shop της στο www.cheesecake.gr. Καψάλη 3, Κολωνάκι, 210 7232259, Λ. Πεντέλης 28, Βριλήσσια, 210 6897574
Τάκης
Έχει τη φήμη του καλύτερου φούρνου της Αθήνας και για το Πάσχα ξεφουρνίζει τσουρέκια στρογγυλά, από εκείνα με το κόκκινο αυγό στη μέση. Η ομορφιά της παράδοσης. Μισαραλιότου 14, Κουκάκι, 210 9230052
Τερκενλής
Φρέσκο βούτυρο, μαχλέπι, μαστίχα Χίου. Με κάστανο, λεμόνι ή πορτοκάλι, σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού η χιώτικη κρέμα. Τα γεμιστά τσουρέκια του Τερκενλή ίσως είναι τα μοναδικά που κάνουν σουξέ και εκτός…σεζόν. Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι, 210 6840020
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.