- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
9 μπακαλιάροι ζητούν σκορδαλιά
Από τη Λαχαναγορά του Ρέντη έως το Λυκαβηττό τηγανίζονται ψαράκια
Φέτος μας την έσκασε η 25η Μαρτίου και αντί να είναι μια ωραιότατη αργία, όπως της πρέπει, πήγε και κάθισε σε μία Κυριακή. Αλλά όχι! Δεν θα της περάσει… Εμείς τον μπακαλιάρο θα τον φάμε!
Βασίλαινας
Έχει έτσι κι αλλιώς έναν από τους καλύτερους μπακαλιάρους της Αθήνας (και μία άπαιχτη ταραμοσαλάτα- άσχετο). Ο τηγανιτός μπακαλιάρος του «Βασίλαινα»» φημίζεται για το λεπτεπίλεπτο κουρκούτι του και το ελαφρύ τηγάνισμα. Αν δεν τον φας σήμερα, που έχει την τιμητική του, τότε πότε; Ε;; Μαζί θα βρεις την απαραίτητη συνοδεία μια μοντέρνας (εξαιρετικής) ρετσίνας αλλά και πολλούς σαρακοστιανούς μεζέδες. Βρασίδα 13, Όπισθεν Χίλτον, 210 7210501
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Αυτό το μπαλκόνι έχει καταγωγή από τη Σχοινούσα και θέα όλη την Αθήνα. Να πας για ψαράκι φρέσκο (ο ιδιοκτήτης συνεργάζεται με ψαράδες του Αιγαίου) και λαχταριστά θαλασσινά που μοσχοβολάνε θάλασσα. Για την 25η Μαρτίου εκτός από τον τηγανιτό μπακαλιάρο και τη βελούδινη σκορδαλιά, να πάρεις και τη φάβα από αρχαίο σπόρο της Σχοινούσας αλλά και πορίχια (άγρια χόρτα εποχής). Απλά υπέροχα. Παύλου Μελά 13, Καρέας, 210 7640240
Überness
Πλαστικές καρέκλες, ελληνικά σημαιάκια, μουσικές και ο Βασίλης Καλλίδης στην κουζίνα. Τι άλλο να ζητήσεις για την εθνική εορτή; Ίσως τον τηγανιτό μπακαλιάρο του μαζί με γνήσια πατατένια σκορδαλιά με μπόλικο σκόρδο. Ή εκείνη την πράσινη ανοιξιάτικη σαλάτα με ντοματίνια και πολλά μυρωδικά. Και για το τέλος φυσικά μια μους με χαλβά ταχινένιο και καραμελωμένα αμύγδαλα. Και αν στην παρέα υπάρχουν αμετανόητοι του κρέατος, πείτε τους ότι φέτος θα λειτουργεί και το regular Überness menu με τα καλύτερα κεφτεδάκια της πόλης, την τραγανή του την πανσέτα, πατάτες τηγανητές μα μαγιονέζα, σκόρδο και παρμεζάνα, ζουμερά Burgers και όλα τα άλλα που ενέπνευσαν το αθάνατο #foreverfat. Τζων Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4816320
Όμικρον
Πάντα είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς το εστιατόριο όπου μεγαλουργεί ο ταλαντούχος Μίλτος Αρμένης. Ας γίνει η 25η Μαρτίου μια ακόμη αφορμή. Πράσινη σαλάτα με φασόλια, κρεμμυδάκι φρέσκο, μυρωδικά και λαδολέμονο, σαρδέλες σε κρούστα από σουσάμι άσπρο και μαύρο με μαρμελάδα λεμόνι, μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπίρας με λαχανικά βραστά και λεμονάτη σκορδαλιά, πανακότα από φυτική κρέμα και σάλτσα κουβερτούρας είναι όλα όσα θα δοκιμάσεις με €29/άτομο, μαζί με λευκό ή κόκκινο κρασί. Δρόσου 1 και Αίγλης, Ν. Ερυθραία, 210 6202475
Ρακί Μεζέ
Για μπακαλιάρους που αγαπούν την παρέα. Δοκίμασε σαλάτα «Καστελόριζο», ντολμάδες θαλασσινών, μύδια αχνιστά πολίτικα, κριθαρότο θαλασσινών, μπακαλιάρο με σκορδαλιά και σιμιγδαλένιο χαλβά με γλυκό κουταλιού, όλα με €25/άτομο, μαζί με λευκό ή κόκκινο κρασί ή ρακί. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, 210 9429027
Ορίζοντες Λυκαβηττού
Και πώς κάνεις 25η Μαρτίου χωρίς να κοιτάξεις όλο το λεκανοπέδιο αφ’ υψηλού; Πώς κάνεις το οτιδήποτε, δηλαδή, χωρίς να χαζέψεις αυτή την πλανεύτρα πόλη…Σαλάτα από φρέσκα φασολάκια, φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρωδικά, γόνος γαρίδας τηγανιτός σε κρούστα από σιμιγδάλι και αγιολί χωρίς αυγό, μπακαλιάρος σκορδαλιά με βραστά λαχανικά, μπακλαβάς με αποξηραμένα φρούτα, σιροπιασμένος με μέλι και λευκό ή κόκκινο κρασί με €31/άτομο. Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (είσοδος Τελεφερίκ), 210 7210701
Καστελόριζο
Με θέα θάλασσα για να σου υπενθυμίζει ότι όπου να’ ναι το καλοκαιράκι έρχεται. Άρχισε με τη σαλάτα «Καστελόριζο» και τους ντολμάδες θαλασσινών για να σου ανοίξει η όρεξη, συνέχισε με μύδια αχνιστά σε αρωματικό ζωμό λαχανικών με άγρια ρίγανη και κριθαρότο καβούρι, τίμησε τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά και κλείσε με μια κολασμένη πορτοκαλόπιτα. Αυτά είναι. €25/ άτομο με λευκό ή κόκκινο κρασί ή ρακί. Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 9655022
Μπουκιά και Συχώριο
Για τον πιο τραγανό μπακαλιάρο της Αθήνας, αλλά και για κροκέτες μπακαλιάρου, καρυδάτη σκορδαλιά, χταπόδι ξιδάτο, παντζάρια με καρύδι, σουπιές σπανάκι, γαρίδες κριθαράκι, χταπόδι μπουρδέτο και πολλές ακόμα λιχουδιές από τα χέρια του Ηλία Μαμαλάκι, απλά πηγαίνετε μια ανοιξιάτικη βόλτα μέχρι το Μαρούσι. Κηφισίας 22, 210 6893444
Tier et tout
Στην ατμοσφαιρική σάλα του εστιατορίου ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις από τα χέρια του σεφ Δημήτρη Σταμούδη όλα τα απαραίτητα της ημέρας, αλλά και τα νόστιμα της Σαρακοστής. Δοκίμασε τον μπακαλιάρο ψητό με αγιολί σκόρδου και ψητά παντζάρια φούρνου, αλλά κάνε χώρο στο τραπέζι και για τη φάβα Σαντορίνης αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και καραμελωμένα κρεμμύδια, τη σαλάτα ρεβίθια με ψητό χταπόδι και vinaigrette πορτοκάλι, την τραγανή γαρίδα με ταραμά, άλγη θάλασσας και φύκια και τόσα άλλα. Δημ. Βασιλείου 10, Ν. Ψυχικό, 210 6776731
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.