- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξουμε το πασχαλινό αρνί
Τα χασαπάκια δίνουν οδηγίες
O Νεκτάριος Νικολόπουλος, o Αλέξανδρος Παπαβασιλείου και ο Βασίλης Ζέρβας μας δείχνουν πώς ποιος διαλέγουμε το πασχαλινό αρνί
Και οι τρεις είναι άνθρωποι που φροντίζουν για τη διασκέδασή μας. Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος είναι ο υπεύθυνος των σούπερ posh καφέ-bar-εστιατορίων Τen στο Κολωνάκι και Eleven στο Μαρούσι. Ο Αλέξανδρος Παπαβασιλείου είναι η «ψυχή» του καφέ Piu Verde στο Άλσος Παπάγου και ο Βασίλης Ζέρβας είναι dj και θα τον βρεις πίσω από τα decks μεγάλων club και μπαρ σε Αθήνα και Μύκονο. Αφού τα κατάφεραν με τη νύχτα, οι τρεις φίλοι σκέφτηκαν να ασχοληθούν και με τη μέρα. Κι έτσι, πριν ενάμιση χρόνο, βρήκαν ένα μαγαζί στου Παπάγου και άνοιξαν ένα χασάπικο! Το κατάστημα δεν έχει ακόμα όνομα, έχει όμως διεύθυνση: Μιχαήλ Γρηγορίου 37, Παπάγου, 210 6564.064. Τώρα με την τριπλή ιδιότητα του «επιχειρηματία-dj-χασάπη» εναλλάσσονται πίσω από τον πάγκο του κρεοπωλείου, όμορφοι, στιλάτοι, κανονικοί χασάπηδες, με τις ρόμπες τους, με τους μπαλτάδες τους, με τις παραγγελιές τους. Η A.V. τους έψαξε και τους ρώτησε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξουμε το πασχαλινό αρνί.
Βρήκαμε τον Νεκτάριο στο αεροδρόμιο, να περιμένει στις αφίξεις τα αρνιά του Πάσχα. «Τι κάνεις εκεί, χριστιανέ μου»; τον ρωτήσαμε. «Περιμένω να σκάσουν τα πασχαλινά μοντέλα. Μετά αρχίζω το κάστινγκ. Τα βάζω να κάνουνε μια πασαρέλα, βλέπω το κούνημα, τους κάνω ένα μίνι ίντερβιου σε διάφορες γλώσσες και μετά διαλέγω». Άκρη πολλή δεν βγάλαμε με τον Νεκτάριο και συνεχίσαμε με το συνεργάτη του, τον Βασίλη. Πώς διαλέγουμε ένα αρνί; Απάντηση: «Το πιο σωστό και βασικό είναι να εμπιστεύεται κανείς το χασάπη του και να ξέρει ότι θα του δώσει το καλό. Γενικά, όμως, το αρνί και το κατσίκι είναι “καθαρά” κρέατα και υπάρχουν άφθονα στην ελληνική επαρχία. Από κει και πέρα είναι στο χέρι του χασάπη να γνωρίζει τους παραγωγούς, να πηγαίνει στα χωριά, να βλέπει τις συνθήκες εκτροφής τους». Τα αρνάκια τα προμηθεύονται κυρίως από την Αμφιλοχία και τη Μυτιλήνη. Σχετικά με το αρνάκι στη σούβλα, συμβουλεύουν να προτιμήσουμε ένα μικρό, δηλαδή μεταξύ 9-12 κιλών, του οποίου η τιμή ξεκινάει συνήθως από € 10 και ανεβαίνει, να του βάλουμε το αλατάκι του, το πιπεράκι του και να το σουβλίσουμε παραδοσιακά σε χαμηλή φωτιά. Εννοείται ότι τρώγεται σκέτο και όχι με έξτρα σάλτσες και λοιπές σος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.