Θεματα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξουμε το πασχαλινό αρνί

Τα χασαπάκια δίνουν οδηγίες

sandra_odet.jpg
Σάντρα - Οντέτ Κυπριωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 253
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38278-86180.jpg

O Νεκτάριος Νικολόπουλος, o Αλέξανδρος Παπαβασιλείου και ο Βασίλης Ζέρβας μας δείχνουν πώς ποιος διαλέγουμε το πασχαλινό αρνί

Και οι τρεις είναι άνθρωποι που φροντίζουν για τη διασκέδασή μας. Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος είναι ο υπεύθυνος των σούπερ posh καφέ-bar-εστιατορίων Τen στο Κολωνάκι και Eleven στο Μαρούσι. Ο Αλέξανδρος Παπαβασιλείου είναι η «ψυχή» του καφέ Piu Verde στο Άλσος Παπάγου και ο Βασίλης Ζέρβας είναι dj και θα τον βρεις πίσω από τα decks μεγάλων club και μπαρ σε Αθήνα και Μύκονο. Αφού τα κατάφεραν με τη νύχτα, οι τρεις φίλοι σκέφτηκαν να ασχοληθούν και με τη μέρα. Κι έτσι, πριν ενάμιση χρόνο, βρήκαν ένα μαγαζί στου Παπάγου και άνοιξαν ένα χασάπικο! Το κατάστημα δεν έχει ακόμα όνομα, έχει όμως διεύθυνση: Μιχαήλ Γρηγορίου 37, Παπάγου, 210 6564.064. Τώρα με την τριπλή ιδιότητα του «επιχειρηματία-dj-χασάπη» εναλλάσσονται πίσω από τον πάγκο του κρεοπωλείου, όμορφοι, στιλάτοι, κανονικοί χασάπηδες, με τις ρόμπες τους, με τους μπαλτάδες τους, με τις παραγγελιές τους. Η A.V. τους έψαξε και τους ρώτησε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξουμε το πασχαλινό αρνί.

Βρήκαμε τον Νεκτάριο στο αεροδρόμιο, να περιμένει στις αφίξεις τα αρνιά του Πάσχα. «Τι κάνεις εκεί, χριστιανέ μου»; τον ρωτήσαμε. «Περιμένω να σκάσουν τα πασχαλινά μοντέλα. Μετά αρχίζω το κάστινγκ. Τα βάζω να κάνουνε μια πασαρέλα, βλέπω το κούνημα, τους κάνω ένα μίνι ίντερβιου σε διάφορες γλώσσες και μετά διαλέγω». Άκρη πολλή δεν βγάλαμε με τον Νεκτάριο και συνεχίσαμε με το συνεργάτη του, τον Βασίλη. Πώς διαλέγουμε ένα αρνί; Απάντηση: «Το πιο σωστό και βασικό είναι να εμπιστεύεται κανείς το χασάπη του και να ξέρει ότι θα του δώσει το καλό. Γενικά, όμως, το αρνί και το κατσίκι είναι “καθαρά” κρέατα και υπάρχουν άφθονα στην ελληνική επαρχία. Από κει και πέρα είναι στο χέρι του χασάπη να γνωρίζει τους παραγωγούς, να πηγαίνει στα χωριά, να βλέπει τις συνθήκες εκτροφής τους». Τα αρνάκια τα προμηθεύονται κυρίως από την Αμφιλοχία και τη Μυτιλήνη. Σχετικά με το αρνάκι στη σούβλα, συμβουλεύουν να προτιμήσουμε ένα μικρό, δηλαδή μεταξύ 9-12 κιλών, του οποίου η τιμή ξεκινάει συνήθως από € 10 και ανεβαίνει, να του βάλουμε το αλατάκι του, το πιπεράκι του και να το σουβλίσουμε παραδοσιακά σε χαμηλή φωτιά. Εννοείται ότι τρώγεται σκέτο και όχι με έξτρα σάλτσες και λοιπές σος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ