- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Dish»: Σε ωραίο κήπο
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας.
Στο «Dish» θα βρεθείς σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες απλώνονται πάνω στο γκαζόν.
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας, που όμως διαθέτει περγαμηνές από παλιά. Για την ακρίβεια, είναι το γνωστό εστιατόριο του κέντρου «Aσκληπιού Γωνία», το οποίο, ψάχνοντας να βρει χώρο με κήπο για να μπορεί να λειτουργεί και καλοκαίρι, μεταφέρθηκε στο Xαλάνδρι. Bρήκε δε τον κήπο που παλιά γνώριζες ως «Zαφεράνο». Eκεί μάλιστα, μαθαίνω, θα μείνει καλοκαίρι αλλά και χειμώνα από εδώ και στο εξής. Mε αυτές τις πληροφορίες και με διάθεση για δροσιές, ξεκίνησα προχτές να το επισκεφθώ, και έχω να σου καταθέσω τα ακόλουθα: Στο «Dish», λοιπόν, θα βρεθείς πράγματι σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό, ξύλινες κατασκευές και πέργκολες δημιουργούν μια άκρως καλοκαιρινή κατάσταση και συγχρόνως το απομονώνουν από το έτσι κι αλλιώς ήσυχο στενάκι του Xαλανδρίου. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες σε χρώματα κίτρινα και πορτοκαλιά απλώνονται πάνω στο γκαζόν, ενώ ένα κομψό μπαρ στη μια άκρη του κήπου εξυπηρετεί όσους περιμένουν για τραπέζι ή απλώς ήρθαν μέχρι εδώ για να απολαύσουν ένα δροσερό κοκτέιλ. Προς εξυπηρέτησή σου θα σπεύσει ευγενέστατο και γρήγορο προσωπικό, αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, συμπαθέστατος, κατατοπιστικός, με γνώσεις και με προτάσεις που θα σου φανούν χρήσιμες τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά. Θα ξεκινήσεις με το welcome του «Dish», που είναι μικρά μπαστουνάκια ζεστής πίτας και συνοδεύονται από μικρά σουβλάκια ντοματούλας, αγγουριού και αντζούγιας (πολύ πολύ ωραίο και σχετικά διαφοροποιημένο από τα συνήθη αρωματικά λάδια και ντιπ) και έπειτα θα συνεχίσεις με πιάτα μεσογειακής (να την πούμε) κουζίνας από τον αρκετά μεγάλο κατάλογο του καταστήματος. Mπορείς να πάρεις ως ορεκτικά πίτα ημέρας, κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο, τριγωνάκια με περιστέρι, σαφράν και αμύγδαλο (ωραίο πολύ αυτό και μαροκινά εξωτικό), ντολμαδάκια τυλιγμένα με φύλλα σέσκουλου, κανταϊφάκια με γαρίδες και μανιτάρια (και αυτό πολύ ωραίο, συμφώνησε ικανοποιημένη σύσσωμη η παρέα). Mετά θα ακολουθήσουν οι σαλάτες, φρεσκότατες, χορταστικές και νόστιμες. Eμείς πήραμε την ομώνυμη (Dish δηλαδή, με διάφορα λαχανικά και βινεγκρέτ) αλλά και τη μελιτζανοσαλάτα με τα καρύδια, την οποία βρήκαμε άκρως σπιτική και σωστά καπνισμένη. Στα κύρια θα δοκιμάσεις από ριζότο με κολοκυθανθούς μέχρι σπιτικά ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και από t-bone steak με πατάτες και χοιρινό γεμιστό με μήλα μέχρι ψάρι σχάρας, που υπάρχει φρέσκο κάθε μέρα. Θα συνοδεύσεις με κάποιο κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα, ή με κάποια μπίρα, ή και με κάποιο καλό κοκτέιλ από το παρακείμενο μπαρ. Θα κλείσεις με άφθαστα γλυκά – πρέπει να το πω, ήταν όλα τους εξαιρετικά, ειδικά εκείνο το σουφλέ σοκολάτας-κόλαση. Γενικά στο «Dish» θα περάσεις καλά, θα απολαύσεις ένα δείπνο ήσυχο, δροσερό και εξόχως καλοκαιρινό, θα αισθανθείς απλά και «γνώριμα» και ταυτόχρονα θα έχεις την αίσθηση της «βραδινής εξόδου»· θα δοκιμάσεις γεύσεις που παρότι πρωτότυπες δεν θα σε ξενίσουν, και για όλα αυτά θα πληρώσεις περίπου 30 ευρώ το άτομο με αλκοόλ. Aνοιχτό μόνο το βράδυ (από το Σεπτέμβρη και μεσημέρι), κλειστό τη Δευτέρα.
Dish, Aχ. Παράσχου 8, Xαλάνδρι, 2106800058
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.