- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι διακοπές συνεχίζονται σε αυτή την αθηναϊκή στοά
Το Noel μεταμορφώθηκε στον ιδανικό κήπο για καλοκαιρινά cocktails
Γύρισες και σου λείπουν οι βόλτες στα πλακόστρωτα, τα μελτέμια και τα μπαράκια με θέα το Αιγαίο. Υπάρχει όμως μόνο ένα φάρμακο στη νοσταλγία των διακοπών: η συνειδητοποίηση ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Βγες έξω, περπάτησε την πόλη σου, πιες δροσερά cocktails κάτω από τον αττικό ουρανό, βρες και πάλι καταφύγιο στις αγαπημένες σου γωνιές.
Το Noel είναι πάντα μια καλή κρυψώνα από την πραγματικότητα, αλλά ειδικά αυτό τον Αύγουστο ξεπέρασε τον εαυτό του. Η συνιδιοκτήτριά του, Φανή Σπυριδάκη, για μια ακόμη φορά έβαλε τα δυνατά της και μεταμόρφωσε το bar της οδού Κολοκοτρώνη σε μια μικρογραφία βοτανικού κήπου. Πιο δροσερές από ποτέ οι πράσινες γωνιές της στοάς σε καλούν να συνεχίσεις κοντά τους το παραμύθι του καλοκαιριού. Και υπάρχουν πολλά παραμύθια να διαλέξεις…


Η δημιουργική ομάδα των bartenders πήρε έμπνευση από ιστορικούς πίνακες (αντίγραφα πολλών από τους οποίους θα χαζέψεις και στους τοίχους του Noel) και έφτιαξε εντυπωσιακά, ολόδροσα cocktails. Αν αγαπάς την τεκίλα, δοκίμασε το καπνιστό και πικάντικο Lord of Lombardy ή τον αρωματικό (όσο και μυστηριώδη) Δόγη της Βενετίας. Αν αναζητάς την περιπέτεια, ταξίδεψε στο Περού με το Highway to Andes και δοκίμασε την τύχη σου στο Guillotine Bliss, το αλκοολούχο milkshake με παγωτό φιστίκι, ρούμι, μπανάνα και καφέ.


Το εξωτικό La Meduse ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι λάθος επιλογή, το Ivory Iace θα σε κάνει να αναφωνήσεις από έκπληξη με τον πρωτότυπο συνδυασμό από ρούμι, γιασεμί και wasabi ενώ το γλυκό Cherry blossom θα σου αφήσει μια ευχάριστη αίσθηση στα χείλη. Αν θες όμως να γευτείς τα αρώματα των ελληνικών νησιών, προτίμησε το Floral syndrome με κίτρο Νάξου, βερμούτ και σόδα με περγαμόντο και μανταρίνι ή το ελαφρύ και γευστικό Chromophilia που τόσο ταιριάζει με τα απογεύματα της Αθήνας. Αυτά (και οι μουσικές του Noel που πάντα διώχνουν τις μελαγχολίες) είναι αρκετά για να θυμηθείς ότι τα καλύτερα σε περιμένουν κάπου εδώ κοντά, στον καιρό που έρχεται και στο καλοκαίρι που δεν τέλειωσε ακόμη.

Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534, Fb: Noel
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.