- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι απαιτητικοί ταξιδιώτες της Ελλάδας συναντιούνται στο Cuisineblue
Η διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει πραγματικό νόημα στη φιλοξενία και προσφέρει εμπειρίες γαστρονομίας και πολιτισμού
Μια ωραία ιδέα που έγινε πράξη και ταξιδεύει τις ομορφιές και το άρωμα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Πώς μπορεί να γίνει ένα ταξίδι αξέχαστο;
Η ελληνική φιλοξενία περνάει μέσα από την τοπική γαστρονομία και δημιουργεί εμπειρίες για απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Το Cuisineblue είναι μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα όπου συναντιούνται οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, με αξιόλογους ντόπιους οικοδεσπότες που προσφέρουν εμπειρίες γαστρονομίας και πολιτισμού.
Mια ξεχωριστή πρόταση για όσους ταξιδεύουν μόνοι ή σε μικρές ομάδες και επιθυμούν να συνδυάσουν τη γαστρονομική εμπειρία με ένα ταξίδι στην κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Για την ομάδα του Cuisineblue το πιο σημαντικό είναι να αναζητήσει ντόπιους οικοδεσπότες που θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη μία μοναδική εμπειρία τοπικής γαστρονομίας και πολιτισμού.
«Επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τους οικοδεσπότες μας και σχεδιάζουμε μαζί τους με πολύ μεράκι την κάθε εμπειρία, είτε είναι απλά ένα γεύμα είτε ένας περίπατος που καταλήγει σε δείπνο, είτε ένα μάθημα μαγειρικής», σημειώνει η επικεφαλής του Cuisineblue κυρία Βιολέττα Γκελεστάθη, ώστε η κάθε εμπειρία να αποτελεί το αποκορύφωμα του ταξιδιού των πελατών μας. Οικοδεσπότες όπως ο Δημοσθένης που είναι μεταφραστής και λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, η Μαριάννα που έχει σπουδές στην αρχαιολογία και την ιστορία του φαγητού ή ο Νίκος που είναι λαογράφος, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια.
Με αντίστοιχη έρευνα επιλέγονται και οι μοναδικοί προορισμοί και τόποι συνάντησης όπου πραγματοποιούνται οι εμπειρίες Cuisineblue.

Πώς λειτουργεί; Ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ένα διατηρητέο της παλιάς Αθήνας που ανήκει σε μια παλιά αστική οικογένεια ή σε ένα μοναδικό σπίτι στην Κέρκυρα που ο οικοδεσπότης έχει χτίσει με τα χέρια του. Μπορεί να ζήσει μια ολοήμερη οινική εμπειρία στη Νεμέα ή να επισκεφτεί τη σκεπαστή Αγορά στα Χανιά και να επιλέξει τις πρώτες ύλες μαζί με τον οικοδεσπότη για να φτιάξουν μαζί μία τοπική πίτα ή μπορεί απλά να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα υπέροχο brunch στην κοσμοπολίτικη Μύκονο στην αυλή ενός τυροκομείο με θέα το απέραντο γαλάζιο.
«Η απήχηση είναι μεγάλη», σημειώνει η επικεφαλής του Cuisineblue κυρία Βιολέττα Γκελεστάθη, και «έχουμε λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες αλλά και από τους οικοδεσπότες».
Η έννοια της φιλοξενίας βρίσκει πραγματικό νόημα στο Cuisineblue και οι αυθεντικές εμπειρίες γίνονται η αφορμή για την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο cuisineblue.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.