Οι foodies έχουν τη δική τους Disneyland
«Ααα κοίτα! Το γλυκό που τρώγαμε στη Βουδαπέστη!» Μια κοπέλα σπρώχνει με τόσο ενθουσιασμό τη φίλη της, που το burger που κρατάει στα χέρια της κινδυνεύει από θανατηφόρα πτώση. Είναι Σάββατο απόγευμα στο 2o Athens Street Food Festival και οι Αθηναίοι συρρέουν περίεργοι και πεινασμένοι. Φέτος το φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνω από 35 καταστήματα, άλλα γνωστά και άλλα που μόλις στήθηκαν, συγκεντρώνοντας σε ένα υπαίθριο χώρο στην καρδιά του κέντρου τις κουζίνες του δρόμου. Για τους foodies αυτό είναι η Disneyland του φαγητού.
Θα φας πολύ, θα φας καλά. Οι μικρές κουζίνες είναι πολλές και οι μυρωδιές γαργαλιστικές. Συστήνω αυτοέλεγχο. Κάνε ένα γύρο, διάβασε τα μενού και ξεκίνα με αυτό που σου άνοιξε περισσότερο την όρεξη. Θα δεις από noodles μέχρι σουβλάκια, από μεξικάνικη μέχρι περουβιανή κουζίνα και από βιολογικά γαριδάκια μέχρι Loukoumades (το γνωστό λουκουματζίδικο της Αιόλου). Τα burgers βεβαίως και έχουν την τιμητική τους. Εγώ διάλεξα το Salmon Turtar Burger (€6) από τους Guerilla Chef –πεντανόστιμο–, όμως υπάρχουν τόσα μπεργκεροπερίπτερα που κάνουν δύσκολη την επιλογή.

Δεν λείπουν ούτε οι διάσημοι σεφ. Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξαναχτυπά με το Pantera Negra αλλά και με το Vandal Burgers, ο Στέφανος Στεφανίδης (δικό του το Big Kahuna Burgers) είναι εδώ με το μεξικάνικο και αντισυμβατικό El Luchador, ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης συστήνει το ζαχαρένιο Sugar Rock.
Δοκίμασα χαβανέζικο σούσι (€5) από το Poke και έγλειψα τα μουστάκια μου, corn dog (€3) από το Mac ’n’ Cheesus, τσιπς γαρίδας από το Mentaleaty, και έκλεισα (ως γυναίκα, ως άνθρωπος, ως λιχούδα) με πολυώροφο παγωτό από το Da Vinci (€2/μπάλα). Για χωνευτικό, κάθισα αγκαζέ με τη βαρκελωνέζικη μπίρα Estrella (ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ) και τις μουσικές του Pepper (εκπέμπει από εδώ ζωντανά τις μέρες του φεστιβάλ) και ήταν ωραία, η ζωή ήταν ωραία...

*Το πρώτο τριήμερο έληξε, αλλά ακολουθούν ακόμα δύο (12-14 & 19-21/5) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, οπότε... κρατήστε χώρο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.