- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
O Τσε (φίλος) και η Φρίντα Κάλο σε μια πολύχρωμη αυλή του Πειραιά
Che, Λατινική Αμερική, πολύχρωμοι τοίχοι, ζέστη, τεκίλα, καπνός από πούρο, κήποι και πυκνές πρασινάδες. Όλα σε κάνουν να διψάς και να σκέφτεσαι καλοκαίρι. Η δύναμη του μυαλού. Το πολύχρωμο Che είναι το νέο στέκι που ήρθε να εξυπηρετήσει αυτές τις φαντασιακές αναζητήσεις. Στον Πειραιά, στα στενά με τη φασαρία και το μπετόν, σκάει ξαφνικά μπροστά σου μία τεράστια Φρίντα Κάλο με το τσιγάρο στο χέρι, τα πυκνά φρύδια και την εξωτική της αύρα. Μια λατίνα σού χαμογελάει και μπαίνει στο νεοκλασικό της Καραΐσκου που έστεκε παρατημένο τα τελευταία έξι χρόνια. Τώρα γέμισε χρώματα, κοκτέιλ και γεύσεις που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «Hola!». Ο Πειραιάς απέκτησε τη δική του hacienda κι εμείς μια νέα παραδεισένια αυλή για να ξεφεύγουμε από την πόλη. Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660, www.cherestaurant.gr

Pink Flamingo
Αν μέχρι τώρα ικανοποιούσες το πάθος σου για ασιατική κουζίνα στα «καλά» εστιατόρια, σήμερα τα πιο μερακλίδικα του είδους δηλώνουν του δρόμου! Τα καινούργια street food, συχνά έχουν «μεγάλο» όνομα στην κουζίνα, προσφέρουν αυθεντική γεύση και έχουν πολύ χαμηλές τιμές. Ο Βασίλης Καλλίδης ανοίγει τις αμέσως επόμενες μέρες το Pink Flamingo στο Σύνταγμα και προσφέρει τα άπαντα του dim sum, ο Γιώργος Βενιέρης μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι το Mr Pug’s Canteen και φτιάχνει καταπληκτικά bao buns (πανάλαφρα ψωμάκια ατμού, γεμιστά με ότι μπορείς να φανταστείς). Χαλασμός όμως γίνεται και για τα noodles σε χίλιες δυο αυθεντικές, νόστιμες, υγιεινές παραλλαγές που προσφέρουν δύο καινούργια... τηγάνια: το Wok on Fire στο Χαλάνδρι, αλλά και το Hot Wok κάτω στο Μενίδι.

Mr Pug’s Canteen

Chocotopia
Το καινούργιο σοκολατοπωλείο της πόλης φτιάχνει παγωτό όπως Σιγκαπούρη. Σε ψυχόμενο τηγάνι με θερμοκρασία -22°C ρίχνεις ό,τι υλικό θες (μπισκότο, φρούτα, καφέ και τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου). Εκείνοι ρίχνουν το μυστικό τους μείγμα από φρέσκο γάλα και πιάνουν δουλειά. Ανακατεύουν και ψιλοκόβουν το μείγμα που όλο παγώνει, το απλώνουν σε λωρίδες, το κυλούν σε μικρά ρολά, το βάζουν σε κυπελλάκι, το ακουμπούν κάτω από τη μύτη σου, λιποθυμάς, τρως μπουκιά, ξαναλυποθυμάς κ.ο.κ. Σύντομα και σε χωνάκι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.