- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πώς είναι ένα αυθεντικο κασιώτικο γλέντι;
Πήγαινε στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό και θα το ζήσεις από κοντά
Λυράρηδες, λαουτιέρηδες και ένας ταλαντούχος μαντιναδόρος, πολλά παραδοσιακά μεζεδάκια της Κάσου. Θα μπορούσε να είναι μια νησιώτικη βραδιά στην άκρη του Αιγαίου, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα αυθεντικό κασιώτικο γλέντι σ’ ένα από τα αγαπημένα μας ψαροεστιατόρια.
Στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό, ο Νεκτάριος Σταματάκης θα μας ταξιδέψει τραγουδιστά ως την πατρίδα του, ενώ από δίπλα θα σιγοντάρουν παραδοσιακά κασιώτικα πιάτα, που το εστιατόριο μαγειρεύει αποκλειστικά για τη βραδιά. Θα δοκιμάσετε λοιπόν μεταξύ άλλων τα περίφημα κασιώτικα ντολμαδάκια-μινιατούρες, περιχυμένα με αιγοπρόβειο βούτυρο, ροΐκιο, το ντόπιο άγριο σταμναγκάθι που φτιάχνεται γιαχνί με κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και πιπέρι, εκπληκτικές κασιώτικες «μακαρούνες», σερβιρισμένες με καβουρδισμένο κρεμμύδι και «σιτάκα», το τοπικό κρεμώδες τυρί που φτιάχνουν οι βοσκοί από γάλα αιγοπροβάτων, αλλά και το μοναδικό κασιώτικο κόκκινο πιλάφι βρασμένο με το ζωμό του κρέατος και πασπαλισμένο με κανέλα, μαζί με το κρέας του και πατάτες τηγανιτές. Απαραίτητη η κράτηση.
Ηρακλέους& Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.