- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πάρτι σε φούρνο;
Τα Στάχυα τα ξέρεις έστω κι αν έχεις βρεθεί μία φορά στη ζωή σου στα Εξάρχεια. Είναι ο φούρνος της πλατείας. Και δεν είναι συνηθισμένος. Ανοιχτός όλες τις ώρες που η πείνα χτυπάει απροειδοποίητα την πόρτα σου (δηλαδή 24 ώρες το 24ωρο), σε χορταίνει με τις πιο λαχταριστές σφολιάτες που έχεις φάει ποτέ σου. Χωρίς καμία υπερβολή, εδώ θα βρεις την πιο πλούσια ζαμπονοτυρόπιτα, νόστιμες πίτες (και με φύλλο ολικής άλεσης!), το πιο αφράτο χωριάτικο, ζυμωτό ψωμάκι με φέτα, ελαιόλαδο, ντομάτα και ρίγανη, την πιο ζουμπουρλούδικη μπουγάτσα (Χαλκίδας, με αυτή την κρέμα-όνειρο) και χίλιες δυο ακόμα λιχουδιές, όλες τόσο νόστιμες που ακόμα και αν δεν πεινάς, θες να πάρεις και δεύτερο κομμάτι, έτσι «για να μη σου λείψει»…


Αυτός ο φούρνος λοιπόν κάνει ένα παρτάκι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα (ακριβώς τη στιγμή που η «λιγουρίτσα» που λέγαμε γίνεται εντονότερη), με καθετί που παίρνεις από τα Στάχυα, έχεις δώρο και έναν espresso Mokarico. Γιατί τα Στάχυα όλα τα έχουν προβλέψει και έχουν στήσει ακριβώς δίπλα κι ένα ωραίο cafe. Γιατί πώς να το κάνουμε; Ταιριάζει ο καφές ρε παιδιά με την μπουγάτσα!


Σπυρίδωνος Τρικούπη 12, Εξάρχεια, 210 3838539, Fb: Τα Στάχυα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.