- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Brunch για χορτοφάγους;
Πάμε στο The Clumsies για Sunday Brunch Festival
Εδώ και καιρό οι Κυριακές στην πόλη έχουν νοστιμέψει πολύ. Σχεδόν σε κάθε εστιατόριο της Αθήνας η εβδομάδα κλείνει με φίλους, πολλή γεύση και cocktails. Ναι, φυσικά μιλάμε για το brunch, αυτή τη μόδα που ξεσήκωσε τους Αθηναίους από τα κρεβάτια κι έβαλε στην άκρη την κυριακάτικη μελαγχολία. Και είναι πολλά τα σημεία που μπορείς να απολαύσεις ένα brunch υπερπαραγωγή. Υπάρχει ένα μέρος όμως που τα συγκεντρώνει όλα κάτω από τη σκεπή του ή καλύτερα… μέσα στην αυλή του.
Στο The Clumsies έχουν στήσει ήδη από το φθινόπωρο το The Sunday Brunch Festival όπου κάθε Κυριακή (12.00 - 18.00) η κουζίνα παραχωρείται σε διαφορετικό σεφ για να ετοιμάσει τη δική του brunch εκδοχή.
Μέχρι τώρα έχουν μαγειρέψει πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο Ανδρέας Λαγός, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Αλέξης Τσιοτίνης, η ομάδα της Cookoovaya κ.α. Αυτή την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου είναι η σειρά του Δημήτρη Δημητριάδη από το Artisanal να μας κάνει τα δικά του.
Κι αυτός αποφάσισε να κάνει το πρώτο vegetarian brunch menu της Αθήνας. Είσαι περίεργος; Ευθύς αμέσως αναφέρω: Ξινόχοντρος τραχανάς σε ζωμό λαχανικών, ζυμωτό ψωμί, ντομάτα, θυμάρι και φέτα Ελασσόνας για πρώτο πιάτο, αυγό στους 63°C (!) με σπαράγγια, κινόα, πούδρα ελιάς, φρέσκια σαλάτα, γραβιέρα Μεσσηνίας, τρούφα για δεύτερο, φρικασέ με άγρια χόρτα, king oyster μανιτάρι, «αυγολέμονο» και καρότο για τρίτο και κρέμα μαστίχας με κομπόστα βύσσινο, crumble λευκής σοκολάτας και σορμπέ βύσσινο για επιδόρπιο. Ο Δημήτρης Δημητριάδης μάλλον έχει κατά νου να αποδείξει ότι ένα χορτοφαγικό brunch μπορεί να είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι θα περίμενε κανείς, οπότε σπεύσατε!
The Clumsies, Πραξιτέλους 30, 210 3232682
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.