- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ελένη Ψυχούλη φροντίζει να γίνει γλυκιά η πιο... ερωτευμένη γιορτή
Για να μην παγώσει στα χείλη ο έρωτας, μοιραστείτε ένα σοκολατένιο τοστ
O νόμος του Μέρφι επιμένει –και με το δίκιο του– πως αυτή τη μέρα όποιος προσπαθήσει πολύ για να εντυπωσιάσει, την αποτυχία την έχει στο τσεπάκι ή μάλλον στο κ ρεβάτι του. Το γλυκό της ερωτευμένης γιορτής θέλει χαλαρή διάθεση, προτιμά να το φας με το χέρι, να το ετοιμάσεις στη στιγμή, να μοιραστείς την ίδια μπουκιά ανορθόδοξα, καθισμένος σταυροπόδι στο πάτωμα, κι όχι στις γνωστές σκηνοθεσίες με τα κεριά και τα αρωματικά λιβάνια που αποπνέουν την ψύχρα του ανακτόρου των Βερσαλλιών, μεταδίδοντας τα χαμηλά βαρομετρικά και στη διάθεση των πρωταγωνιστών.
Για να μην παγώσει στα χείλη ο έρωτας, μοιραστείτε ένα σοκολατένιο τοστ: τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ την αγαπημένη μας σοκολάτα, γάλακτος ή πικρή σαν κινίνο δεν έχει σημασία. Γεμίζουμε γενναιόδωρα δύο φέτες του τοστ και ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει η λάβα και να κυλήσει στο πιγούνι, όπου θα τη μεταχειριστούμε και αναλόγως.
Αν προτιμάμε τη λευκή χαρά, θα πάρουμε ένα ωραίο γιαούρτι με ανθόγαλο και θα το βάλουμε στην κατάψυξη για μια ώρα. Δεν πιάνει κρυσταλλάκια και λιώνει στο στόμα σαν σταγόνα δροσιάς. Λίγο γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο από πάνω θα δώσει το άρωμα και την αντίθεση ζεστού και κρύου που χρειάζεται κάθε πάθος.
Κι επειδή τα φρούτα πάντα έκρυβαν στην ψυχή τους ένα σεξουαλικό υπαινιγμό, μπορούμε να φτιάξουμε σουβλάκια με ό,τι καλύτερο βρούμε στο μανάβη που θα τα βουτήξουμε παρέα σε λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα: λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί προσθέτοντας ένα σφηνάκι αλκοόλ –ταιριάζει το ρούμι, το κονιάκ ή το λικέρ πορτοκάλι– και μισό ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος για κάθε πλάκα σοκολάτας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.