- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο ● 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμός) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (3-4 εκ.) ● 2 μέτρια κρεμμύδια (το 1 ψιλοκομμένο και το άλλο ολόκληρο) ● 4 κούπες περίπου ζωμό από κρέας ● 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί ● 1 κ.κ. ξερό θυμάρι ● 1/2 κ.κ. πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη ● 1 ντομάτα ολόκληρη ή 2-3 ντοματάκια κονσέρβας ● 1 φλιτζάνι αρακά ή κολοκυθάκια (προαιρετικό) ● 4 μέτρια καρότα ● 3-4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ● 2 κλαδιά σέλερι κομμένα σε φέτες (2,5 εκ.) ● πράσα κομμένα σε φέτες ● 4-5 σοταρισμένες φέτες μπέικον (προαιρετικό)
Υλοποίηση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄ περίπου. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι και τη δάφνη. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 45΄. Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα πράσα, το σέλερι, τον αρακά και τις πατάτες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35΄ ακομα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε τη δάφνη, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και σερβίρουμε.
Σκονάκι Στον πολύ... heavy χειμώνα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο. Προσέξτε να βράσει σε σιγανή φωτιά, κι ας κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.