Θεματα

Γεύσεις του κόσμου κάνουν πάρτι στην Κολοκοτρώνη

Swing, φαλάφελ, σαγκρία, capoeira και άλλα εξωτικά κερασάκια στην τούρτα του Etnico

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130615-296107.jpg

Από τη στιγμή που άνοιξε, ακριβώς ένα χρόνο πριν, η Κολοκοτρώνη μετατράπηκε σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Τη μια στιγμή ήσουν στο κέντρο της Αθήνας, την αμέσως επόμενη ταξίδευες για Μεξικό, γνώριζες τη γεύση της Ινδίας, χάζευες τα παραδοσιακά μοτίβα της Αραβίας, έφτανες στο τέρμα του ταξιδιού με μια τελευταία στάση στην Ασία. Ναι, το Etnico είναι σίγουρα το πιο γευστικό αεροπλάνο που πέρασε ποτέ από αυτή την πόλη. Δεν είναι ότι την κουζίνα του δεν την έχουμε δοκιμάσει αλλού, άλλωστε πρόκειται για το μικρό αδερφάκι των πολυεθνικών εστιατορίων Altamira. Αλλά τόσο αληθινές γεύσεις «του δρόμου», σερβιρισμένες με παιχνίδια, ethnic μουσικές και ταξιδιάρα ατμόσφαιρα, όχι, δεν είχαμε ξανασυναντήσει σε αυτή την πόλη.

image

Εδώ και ένα χρόνο όλες οι ώρες της ημέρας χορταίνουν με βελούδινες chimichangas, με τραγανά φαλάφελ, με εξωτικές samosas και καυτερά burritos. Με δυο λόγια το πιο ενδιαφέρον street food του κόσμου βρήκε το σπίτι του σε αυτό πολύχρωμο μαγαζάκι της Κολοκοτρώνη, που σε λίγες μέρες γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Για αυτό και ετοιμάζει γιορτή μεγάλη, μια χρωματιστή φιέστα ανάλογη του χαρακτήρα του.

Οι επόμενες δύο Κυριακές θα κυλήσουν έχοντας ως σήμα κατατεθέν τον χορό και θα δώσουν στην πόλη τον ξέφρενο παλμό που της αξίζει. Την Κυριακή 12 Ιουνίου (στις 20.00) η ομάδα Pa Bailar θα παρασύρει το Etnico σε μία βραδιά γεμάτη με swing, μαργαρίτες και πολλή σαγκρία. Όσοι δεν ξέρετε swing, δεν είναι λόγος για να αποθαρρυνθείτε, το αντίθετο μάλιστα: οι Pa Bailar θα σας δείξουν τα βήματα.

image

image

Η επόμενη Κυριακή, κρύβει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στις 19 Ιουνίου, παίρνουμε μια γεύση από τη βραζιλιάνικη ψυχή, ακροβατώντας ανάμεσα στον χορό και στις πολεμικές τέχνες. Ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι. Είναι μια ξέφρενη γιορτή Capoeira! Το χορευτικό group Baraccao Da Capoeira Athens δεν χορεύει-ακροβατεί-πολεμάει μόνο, αλλά μας μαθαίνει και τα βασικά της Capoeira (ντύσου άνετα, ποτέ δεν ξέρεις), ενώ εμείς τσιμπολογάμε falafel και πίνουμε δροσερά και άκρως καλοκαιρινά cocktails.

image

Κολοκοτρώνη 22, 211 4113880, Fb: Etnico/ Alternative Street Cuisine

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ