- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κοτόπουλο με κρασί που τρως και ξανατρώς και ξανατρώς
Δεν το ξεχνάς εύκολα. Βασικά το σκέφτεσαι διαρκώς. Δεν είναι απλό σεξ, πώς να στο πω αλλιώς;
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο
1 ½ κούπα λευκό κρασί
Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Όχι, όχι σου λέω. Δεν θα μιλήσω άλλο γι΄ αυτόν σήμερα. Το ξέρω ότι σου έχω πάρει το κεφάλι και υπόσχομαι θα βγάλω το σκασμό. Δεν θα πω τίποτα. Θα πλύνω τα φιλεταρισμένα μπουτάκια του κοτόπουλου και θα τα αφήσω να στραγγίξουν. Θα ανάψω τη φωτιά, θα βάλω το λάδι στο τηγάνι να κάψει, θα ρίξω τα αλάτια και τα πιπέρια και θα τα σοτάρω μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα που πρέπει. Δεν μιλάω. Μαγειρεύω. Δεν λέω λέξη για εκείνον.
Δεν πρόκειται να απαριθμήσω ξανά τους λόγους για τους οποίους ονειρεύομαι το δέρμα του μέρα-νύχτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε πρήξω ξανά με τις ώρες για τους τρόπους που με κρατούσε ξύπνια τόσες νύχτες. Δεν παίζει να φλυαρήσω για το πώς η ανατομία κάποιες φορές απλά ταιριάζει, ούτε για το ότι συχνά έρχεται και υπερτερεί της επικοινωνίας.
Να, άκουσε με. Σταματάω. Σβήνω τα ροδισμένα μου φιλετάκια με λευκό κρασί. Περιμένω να εξατμιστούν οι πρώτες σταγόνες για να προσθέσω τις επόμενες. Ναι, και αυτόν τον περιμένω. Ας έρθει το βράδυ. Ας έρθει αύριο. Ας έρθει και τώρα αν θέλει, σκασίλα μου τα κοτόπουλα, ας καεί και η κουζίνα. Ας έρθει όποτε θέλει, αλλά να έρθει.
Όχι, δεν μιλάω άλλο γι΄ αυτόν λέμε. Στην τελική εσύ με ρώτησες. Δεν με ρώτησες; Δεν έχει σημασία. Τι έχει σημασία; Να χαμηλώσω τη φωτιά και να έρθει. Γίνεται να έρθει; Να έρθει και να βάλω τα χέρια μου στο πρόσωπο του και εκείνος να τα πιάσει, να τα φιλήσει και να με γυρίσει προς τον τοίχο. Όχι, καθόλου δεν θέλω να μιλήσουμε, ούτε να συζητήσουμε. Να τον νιώσω θέλω. Να κινηθεί μέσα μου με τον τρόπο που θέλω. Ναι. Τον ξέρει τον τρόπο.
Ρίξε λίγη μουστάρδα, αφού μιλάω τώρα. Όχι, όχι για εκείνον. Για τον τρόπο. Είναι οι ανάσες του, οι λέξεις όπως τις λέει. Πες μου για τον Θεό πως μπορεί να γλείφει και να τα λέει όλα αυτά που λέει; Καλά ναι, χάρισμα. Τι; Καλά σταματάω. Όχι άστα λίγο να μελώσουν μέσα στη σάλτσα τους. Να σιγοβράσουν εκεί. Τι σε ενοχλούν τώρα τα κοτόπουλα; Για τα κοτόπουλα λέγαμε;
Όχι, δεν έχω πάθει εμμονή μαζί του. Όχι, δεν είναι μόνο το κρεβάτι σου λέω. Βλέπεις πως το υποτιμάς; Αυτός δεν είναι για κρεβάτι μανούλα μου. Όλα τα έπιπλα δικά του είναι. Και τα έπιπλα μόνο; Τα μπαλκόνια, οι ταράτσες, όλα. Μισόκλεισε το καπάκι. Τις τελευταίες του βράσεις να πάρει.
Ναι οκ. Μιλάω γι΄ αυτόν τι θα γίνει τώρα; Ναι, έχω πάθει εμμονή μαζί του. Όχι μόνο με αυτό. Κάνεις λάθος. Μα κάνεις λάθος. Με όλα του έχω φάει κόλλημα. Με όλα του πηδάει σου λέω αυτός. Ε, μόνο αν το ζήσεις το καταλαβαίνεις. Δεν το ξεχνάς εύκολα. Βασικά το σκέφτεσαι διαρκώς. Δεν είναι απλό σεξ, πώς να στο πω αλλιώς; Να έρθει όμως. Ας έρθει το βράδυ. Ας έρθει αύριο. Ας έρθει και τώρα αν θέλει. Ναι, Σκορπιός. Πού το ’ξερες; Όχι δεν πιστεύω στα ζώδια. Αλλά ναι. Σκορπιός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.