- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μια συνταγή Smoothies που θα λατρέψετε. Δεν παίρνει πάνω από πέντε λεπτά να το φτιάξετε, φτιάχνεται με ό,τι φρούτα έχετε στο σπίτι.
Τα σμούθις είναι η απάντησή μου σε όσους λένε ότι δεν έχουν χρόνο το πρωί για πρωινό: δεν παίρνει πάνω από πέντε λεπτά να το φτιάξεις, φτιάχνεται με ό,τι φρούτα έχεις στο σπίτι, και καταναλώνεται γρήγορα στο δρόμο ή στο γραφείο, ενώ, αν βάλεις τα σωστά υλικά, μπορεί να γίνει ένα υψηλής διατροφικής αξίας πρωινό.
Η βασική συνταγή είναι φυτικό γάλα, ένα ή δύο φρούτα, ένα λαχανικό, λίγη βρώμη, δυο χουρμάδες (για έξτρα φυτικές ίνες και για να γλυκάνει η γεύση), 1 κουταλιά βούτυρο ξηρών καρπών και μια σκόνη από όποιο σούπερ φουντ σου κάνει κέφι (ή και πρωτεΐνη, αν χρησιμοποιείς για αναδόμηση μετά την προπόνηση), και οι συνδυασμοί μπορεί να είναι άπειροι!
Το μυστικό για το καλό σμούθι βρίσκεται στην υφή: πρέπει να είναι παχύρρευστο και κρεμώδες έτσι ώστε να μοιάζει με μιλκ σέικ. Και υπάρχουν δύο μυστικά για πετύχεις την τέλεια υφή: το πρώτο είναι να έχεις παγώσει τα φρούτα στην κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ, ειδικά την μπανάνα. Κόψ’ την από το προηγούμενο βράδυ σε ροδέλες και φύλαξέ την σε ένα πλαστικό σακουλάκι στη κατάψυξη - η διαφορά που θα κάνει στην υφή είναι εκπληκτική. Το δεύτερο είναι να προσθέσεις μια κουταλιά από κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών: φιστικοβούτυρο, ταχίνι ή βούτυρο αμυγδάλου. Εκτός από τα καλά λιπαρά και την έξτρα πρωτεΐνη που δίνει το βούτυρο ξηρών καρπών, θα σε κρατήσει εγγυημένα χορτάτο για ώρες.
Συνήθως προσθέτω στα σμούθις μου και μια χούφτα σπανάκι: η γεύση από το σπανάκι εξαφανίζεται μέσα στα φρούτα και με το καλημέρα εφοδιάζεις το σώμα σου μια γενναία δόση σίδηρο, βιταμίνη A, C και ασβέστιο. Το βασικό εργαλείο που χρειάζεσαι είναι μπλέντερ, αλλά γίνεται εξίσου εύκολα και σε επεξεργαστή τροφίμων τύπου multi (απλά μην προσπαθήσεις να σπάσεις παγάκια). Αν θέλεις να βάλεις ό,τι έμαθες στην πράξη, σου προτείνω να δοκιμάσεις την αγαπημένη μου συνταγή για σμούθι σοκολάτας.
Υλικά (για ένα μεγάλο ποτήρι)
- 1 κούπα φυτικό γάλα
- 1 μπανάνα (ιδανικά παγωμένη)
- 1 χούφτα σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας ωμή σκόνη κακάο
- 2 χουρμάδες
Προαιρετικά: Μια χούφτα φράουλες
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις.
Θα βρεις κι άλλες συνταγές για σμούθις και συμβουλές υγιεινής διατροφής στο blog.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.