- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σλουρπ!
Το gourmet ταιριάζει στα Χριστούγεννα και η Κάπαρη (Ασκληπιού 22, 211 0104.240), το συμπαθέστατο deli-μπακάλικο της Νατάσσας και της Νικολέτας, φέρνει πολλές, καινούργιες και σε καλές τιμές νοστιμιές για το γιορτινό τραπέζι.
Διάλεξε ανάμεσα από:
● Αυστριακά πολύ λεπτά και ελαφρώς πικάντικα λουκάνικα cabanossi
● Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης γεμιστά με τυράκι που λιώνει όταν ψήνεται
● Σαλάμι βουβαλίσιο από τη λίμνη Κερκίνη
● Σαλάμι Ισπανίας με πράσινες ελιές
● Τέλεια ολλανδέζικα μπισκοτάκια, αλμυρά ή γλυκά, σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μπισκότο από σπίτι
Mπισκότα αρωματισμένα με όλα τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων σε διάφορα σχήματα.
Μπισκότα δεντράκια, μπισκότα κάλτσες του Αϊ-Βασίλη, ακόμα και μικρά ή μεγάλα σπιτάκια, όλα τους ένας χριστουγεννιάτικος ζυμωμένος και μυρωδάτος παράδεισος.
Θα τα βρεις στο «Μπισκότο από σπίτι», Σπάρτης 11, Χαλάνδρι, 210 6833.598
ΑΪ-ΝΙΚΟΛΑΣ
Με όνομα αυτό του προστάτη των ναυτικών, θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα ταπεινό ψαροταβερνάκι. Όμως το νέο –μόλις έξι μηνών– εστιατόριο έχει κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ποντάρει στην εκλεπτυσμένη ψαροφαγία και στο πολύ φρέσκο ψάρι που έρχεται καθημερινά από Αιγαίο και Ιόνιο. Στο «τιμόνι» της κουζίνας βρίσκεται ο Ιταλός πολύ καλός σεφ Pino Saccheri με «θητεία» στο Πορτοφίνο, στη Μύκονο, αλλά και στο γνωστό σου Πρυτανείο. Ο «ταμπεραμεντόζος» Pino μαγειρεύει ψάρι και θαλασσινά με μεγάλη μαεστρία, δίνοντας έμφαση στις πρώτες ύλες όπως φύκια Γραμβούσας, φρέσκους αχινούς και όστρακα, τυριά με ονομασία προέλευσης, ελιές και ελαιόλαδο από την Κρήτη. Κυρίως θα βρεις ψάρια φρέσκα με τη βούλα, μια και κάθε ψάρι έχει «ονομασία προέλευσης» με καρτελάκι που αναγράφει το χρόνο και τον τόπο ψαρέματός του. Ανοιχτό από το μεσημέρι.
Λ. Συγγρού 156, 210 9232.919
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.