- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Και τα Χριστούγεννα καταφθάσανε, και η Βασιλίσσης Σοφίας στολίστηκε, και λίγο κρυάκι τσουχτερό ασορτί με τις γιορτές νιώσαμε. Ασορτί με τις γιορτές, και τη γιορτινή διάθεση γενικότερα, είναι και το Baraonda.
Το οποίον, βεβαίως-βεβαίως, δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που πας γιατί σου ’ρθε μια λιγούρα… Στη λιγούρα σου πηγαίνεις στο ταβερνάκι της γωνίας, παραγγέλνεις κάνα σουβλάκι, χώνεις δυο αυγά στο τηγάνι. Το Baraonda θέλει άλλα πράγματα, κάτι στο πιο glam κι ενθουσιώδες, μια διάθεση «βρε, δε ’πα να καίγεται ο ντουνιάς, εγώ απόψε θα το γλεντήσω». Το εν λόγω είναι η σωστή επιλογή να πας και να γευτείς μενού σούπερ και πάνω στην τελευταία λέξη της εστιατορικής μόδας παγκοσμίως, να ακούσεις ωραιότατες μουσικές, να πας στο club δίπλα σου μόλις τελειώσεις το φαγάκι σου και να λικνιστείς στους ρυθμούς παρέα με όλη την κοσμική Αθήνα, να κάνεις χάζι, να αντιπαραθέσεις, βρε παιδί μου, το δικό σου λαμέ τιραντάκι μ’ αυτό της απέναντι. Ο χώρος είναι υπέροχος. Με τα νεο-μπαρόκ σκηνικά του, με πολύ κόκκινο του πάθους, με παλιές σκαλιστές βιτρίνες και μέσα βαρύτιμα γυαλικά να σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι καλεσμένος στους Ρομανόφ, με μικρά σεπαρέ, δηλαδή απομονωμένα «δωματιάκια», αν θες πιο cheek to cheek καταστάσεις.
Η κουζίνα που θα γευτείς είναι επίσης ξεχωριστή, την επιμελείται ο πολύ καλός και βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας που φέτος βρίσκεται στα καλύτερά του και κινείται σε μοντέρνους ελληνο-μεσογειακούς τόνους, τελευταία μάλιστα προστέθηκε και σούσι μπαρ. Δηλαδή θα δειπνήσεις με καβουροσαλάτες αρωματισμένες με μοσχολέμονα, κονσομέ καραβίδας με αφρούς πατάτας, φιλέτα καπνιστά με Montecristo No 4, παρακαλώ –διότι εμένα αν μου το καπνίσουν με Montecristo No 3 θα διαμαρτυρηθώ στη διεύθυνση–, με σολομούς με κρέμα πατάτας και σάλτσα μπουγιαμπέσας, με μαύρα ριζότα με καραβιδοουρές και με φύλλα χρυσού, με Black Angus σε μενταγιόν, με γουρουνάκια γάλακτος μαρινέ σε σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι, με γλυκά υπερπαραγωγές όπως ψητό κανταΐφι γεμιστό με κρέμα βανίλιας, σάλτσα με μάνγκο και παγωτό mascarpone… Όλα αυτά θα τα συνοδέψεις με εκλεκτά κρασιά, ή και με “Luxury Bubbles”, δηλαδή κοκτέιλ που έχουν σαν βάση τη σαμπάνια, ή και με κάποιο άλλο από την εξαιρετική cocktail list, που θα ετοιμάσουν για σένα εξειδικευμένοι bartenders. Να προσθέσω ότι το Baraonda τις Τετάρτες έχει πάρτι “Personas” με swing, disco house και mainstream τού σήμερα, τις Πέμπτες πάρτι “Teck-nology” με special djs και χορηγό τον Best, τις Κυριακές είναι “Greek” πάρτι και πιάνει ξημέρωμα, ότι μπορείς να πας και μόνο για ποτό στο club, ότι εκτός των ημερών των γιορτών υπάρχει μενού με € 36, κατά τα λοιπά τιμές ασορτί με το λαμέ τιραντάκι που λέγαμε και τις άλλες υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες.
BARAONDA Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 210 6444.308, ανοιχτά κάθε βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.