- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Sea You: το νέο εστιατόριο της πόλης για ψάρι μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι
Εκλεκτή ψαροφαγία, ολόφρεσκη πρώτη ύλη
Το Sea You είναι ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο για ψάρι στο Κολωνάκι
Μια ατμοσφαιρική σάλα στο μπλε της βαθειάς θάλασσας, τραπέζια στολισμένα με λευκά τραπεζομάντιλα, μια ψαριέρα στην άκρη με όλα τα καλά του βυθού σε κοινή θέα. Το νέο εστιατόριο της πόλης άνοιξε μόλις σήμερα στο Κολωνάκι και είναι αφιερωμένο στην ψαροφαγία. Λέγεται “Sea You” και μας προσκαλεί σε μια λαχταριστή βουτιά σε αχαρτογράφητα νερά.
Sea You: νέο εστιατόριο για ψάρι στο Κολωνάκι
Το Sea You είναι ένα εστιατόριο που ήρθε για να ενώσει τις αντιφάσεις. Είναι κομψό αλλά και χαλαρό ταυτόχρονα. Έχει μεγάλα ψάρια της ανοιχτής θάλασσας, έχει και λακέρδα. Είναι στο Κολωνάκι, αλλά σε προτρέπει να απελευθερωθείς για λίγο από τον αστικό εαυτό σου και να… λερωθείς – τα Σαββατοκύριακα στο Sea You φοράμε bibs (σαλιάρες) και τρώμε χωρίς πιρούνι οστρακοειδή, αλλά και μικρά ψαράκια.
Αρχηγός στην κουζίνα είναι ο σεφ Δημήτρης Νίκολης (γνωστός μας από το περίφημο Barbarossa της Πάρου) και δίνει όλο το βάρος στην πρώτη ύλη. Καθημερινά, η ψαριέρα του εστιατορίου γεμίζει με φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα που φτάνουν ως εδώ κατευθείαν από τα δίχτυα των ψαράδων της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής του Ευβοϊκού κόλπου. Μπορείς να διαλέξεις πιάτα από το a la carte μενού, μπορείς, όμως, και να αυτοσχεδιάσεις γεμίζοντας το πιάτο σου από την ψαριέρα.
Το μενού
Στο μενού θα βρεις επιλογές για όλους: φρέσκα στρείδια και κάθε τύπου οστρακοειδή, χειροποίητα αλίπαστα, ζυμαρικά (βάλαμε στο μάτι το «Κουσκουσότο» με γαρίδα, σάλτσα σαγανάκι και cracker γραβιέρας). Θα ανακαλύψεις μικρά και μεγάλα ψάρια, γαρίδες, αστακούς και καραβίδες, αλλά και πιάτα για να μοιραστείς: carpaccio κόκκινης γαρίδας (ή ψαριού ημέρας), κοντοσούβλι καλαμάρι, ένα signature λιαστό χταπόδι. Θες ακόμη πιο ξεχωριστές προτάσεις; Υπάρχουν. Από ένα T-Bone τόνου και ένα σολομό Wellington μέχρι τα λινγκουίνι με σάλτσα σαμπάνιας και ταρτάρ γαρίδας Κοιλάδας, τα πιάτα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα δεν θα σου λείψουν.
Πίσω από το Sea You βρίσκονται ο Ανδρέας Ανδρουλάκης (Doors, 4711), ο επιχειρηματίας Γιώργος Παπαχριστοφόρου και ο σεφ Δημήτρης Νίκολης. Τρεις άνθρωποι που ξέρουν καλά την εστίαση, όπως και να αναβαθμίζουν κάθε εστιατορική εμπειρία. Σίγουρα το Sea You αξίζει μια (τουλάχιστον) δοκιμή.
Καρνεάδου 25 (Μέσα στο Lemos International Centre), Κολωνάκι, 210 7294056, Instagram: @seeyouathens, Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-02.00, Σάββατο 13:00-02.00, Κυριακή: 13.00-20.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.