- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Black Duck, από τους πιο όμορφους (και τον χειμώνα) κήπους της Αθήνας
Με όλα του – σέρβις, φαγητό, ποτό – να συμπληρώνουν ακόμα πιο όμορφα μια καλή παρέα…
Το all day bar resto Black Duck είναι εδώ και χρόνια ένας αγαπημένος μας κήπος στο κέντρο της πόλης
Δεν είναι καμιά καινούργια ανακάλυψη το Black Duck, χρόνια πηγαίνουμε για καφέ ή για ποτό, μερικές φορές και για φαγητό… απλώς είχα καιρό να πάω, και βρέθηκα εκεί με φίλους, κάποιους από τους οποίους είχα επίσης καιρό να δω. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το Black Duck, μέχρι κι εγώ δηλαδή έχω γράψει, και όχι άδικα: είναι τέλειο. Ένας κήπος που ξεκίνησε να τον φυτεύει η βασίλισσα Αμαλία το 1836, με πολλά από τα δέντρα της να έχουν αντέξει μέχρι σήμερα, και με την ατμόσφαιρα να παραμένει… εποχής: έχεις την αίσθηση ότι όλες οι ταινίες και σειρές εποχής έχουνε γυριστεί εδώ, ακόμα και οι ξένες.
Στο Black Duck λοιπόν συνάντησα (μετά από πολύ καιρό) την Τζέλα Παυλάκου, χειμαρρώδη και λίγα λέω, ζωηρή και ετοιμοπόλεμη, μαζί με άλλους φίλους – μέχρι και ο Δημήτρης Γιαρμενίτης πέρασε, που τον θυμόμαστε όλοι από την εποχή που μεσουρανούσαν οι δισκογραφικές… εννοώ τον θυμόμαστε οι δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας, επειδή έχει αφήσει εποχή, όπως (άφησε) και ο Γιώργος Παυριανός, στη στιχουργική. Ο οποίος πηγαίνει συχνά στο μαγαζί, του αρέσει ο απλωτός, εξωτικός κήπος, το σέρβις, το φαγητό, τα πάντα.
Το φαγητό: η κυρία Ντόρα Ρίζου, που τρέχει το Black Duck, μας έδειξε το ιταλικό κριθαράκι που φέρνει τσιφ από την Ιταλία την ίδια, για το πλούσιο πιάτο «Αρνάκι με κριθαρώτο», ένα μεγάλο πιάτο με μπόλικο, τρυφερό αρνάκι και το χρυσαφένιο ιταλικό κριθαράκι του. Το φαγητό είναι σούπερ, και σε μεγάλη γκάμα – γεύσεων, αλλά και τιμών. Το Αρνάκι π.χ., που για μένα θα ήτανε δύο μερίδες και θα έψαχνα με ποιόν να το μοιραστώ, είναι στα 19 ευρώ, ενώ οι σύνθετες σαλάτες, με πλιγούρι, με γαλομυζήθρα, όχι απλές πρασινάδες, είναι γύρω στα 12 ευρώ. Η κάβα καμαρώνει για τα 60 και βάλε ελληνικά κρασιά της, πολλά από μικρούς παραγωγούς, βιολογικά, σπάνια και διαλεγμένα ένα-ένα.
Ο κήπος μένει ανοιχτός, σκεπασμένος για τις βροχερές μέρες, θερμαινόμενος για τις παγερές. Τα κοκτέιλ είναι, τι να πω πάλι; Τέλεια. Φτιάχνουν και χωρίς αλκοόλ, τόσο μελετημένα που νομίζεις ότι την έχεις ακούσει, κι ας μην έχουν αλκοόλ, τα τσαχπίνικα «Driver Duck» και το «Duckling». Γενικά είναι ένα μέρος τέλειο, χαίρεσαι που βρίσκεσαι εκεί, και η πελατεία είναι κάθε ηλικίας – το μεσημέρι που πήγαμε εμείς, έδειχνε χαρούμενη (πελατεία), και ο κήπος είναι πάντα ένα μικρό, ή μάλλον όχι τόσο μικρό, αριστούργημα…
Παπαρρηγοπούλου 5-6, πλατεία Κλαυθμώνος, 210 3252396, www.blackduck.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.