Ένα σημείο συνάντησης, ένας τόπος που ενώνει γεύσεις, εικόνες και στιγμές
Η Αθηναϊκή Ταράτσα είναι από εκείνα τα μέρη που δεν τα ανακαλύπτεις απλώς – τα ζεις. Στην καρδιά της πόλης, με την Ακρόπολη να στέκεται στον φόντο, ανεβαίνεις τα σκαλιά και ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα σκηνικό που ισορροπεί ανάμεσα στο αυθεντικό και το σύγχρονο. Ένα rooftop που δεν αρκείται να προσφέρει απλώς θέα, αλλά σε καλεί να αφεθείς σε μια εμπειρία που μυρίζει Ελλάδα, έχει γεύση Μεσογείου και αφήνει ανατολίτικες νότες στον ουρανίσκο.
Τα Σαββατοκύριακα ξεκινούν με ελληνικό ξύπνημα, σε μορφή πρωινού και brunch, που πατάει γερά στην παράδοση αλλά παίζει και με τη δημιουργικότητα. Φρεσκοψημένες πίτες, αφράτες τηγανίτες και ο κλασικός καγιανάς συναντούν signature επιλογές που δίνουν χαρακτήρα. Όπως η λαδένια Κιμώλου με αυγά μάτια, καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά ντοματίνια και σύγκλινο Μάνης, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο νησιώτικο και το ηπειρωτικό. Ή η τσουχτή μακαρονάδα Μάνης με μυζήθρα, που μεταμορφώνει την πιο comfort σπιτική συνταγή σε must-try brunch. Για τους λάτρεις της παράδοσης υπάρχει η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, ζεστή και τραγανή, ενώ για τις παρέες οι δίσκοι με ελληνικά προϊόντα για δύο άτομα φέρνουν στο τραπέζι τυριά, αλλαντικά και μυρωδάτα συνοδευτικά, ιδανικά για μοίρασμα.
Καθώς η μέρα προχωρά, η κουζίνα αποκτά τον βραδινό της χαρακτήρα υπό την καθοδήγηση του σεφ Αλέξανδρου Καρακατσάνη. Το μενού κινείται ανάμεσα σε Ελλάδα και Ανατολή, με ιδέες που εκπλήσσουν. Φασολάκια στα κάρβουνα με πετιμέζι ροδιού, καπνιστό ξινοτύρι Καρπενησίου και ξηρούς καρπούς για αρχή, μαζί με ζεστή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με μοσχαρίσιο μεδούλι και κουκουνάρι. Ακολουθεί ο αμπελοντολμάς με tartar μοσχαριού, ενώ το πεϊνιρλί στον ξυλόφουρνο με κασέρι Ξάνθης, λούζα και αυγό γίνεται comfort στο πιο αναβαθμισμένο του επίπεδο. Για τους λάτρεις της θάλασσας, υπάρχουν καραβίδες στα κάρβουνα με αρωματικό βούτυρο και κάππαρη, αλλά και το πιο γήινο σουβλάκι κοτόπουλο με ντοματόρυζο Σαντορίνης στον ξυλόφουρνο. Ένα μενού που τιμά την πρώτη ύλη, αλλά δεν διστάζει να την απογειώσει.
Στην μπάρα σε περιμένουν signature cocktails που μπλέκουν Ελλάδα και Ανατολή, μαζί με μια λίστα κρασιών που τιμά τους ελληνικούς αμπελώνες αλλά κοιτά και προς τα έξω. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το cocktail «Παγωτό καϊμάκι» –μαστίχα, βύσσινο, παγωτό καιμάκι–, αλλά και το «Ελληνικό καλοκαίρι», με τεκίλα, ντομάτα, ροδάκινο και φρέσκια ρίγανη.
Η Αθηναϊκή Ταράτσα δεν είναι απλώς άλλο ένα rooftop. Είναι σημείο συνάντησης, ένας τόπος που ενώνει γεύσεις, εικόνες και στιγμές. Από τον πρώτο καφέ το πρωί μέχρι το τελευταίο cocktail αργά το βράδυ, είναι πάντα αυθεντική, πάντα Αθήνα.